Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014 12:45

12 χρόνια κάθειρξη για 10 κιλά χασίς σε Αλβανό που φυγοδικούσε 14 χρόνια

Γράφτηκε από την
12 χρόνια κάθειρξη για 10 κιλά χασίς σε Αλβανό που φυγοδικούσε 14 χρόνια

Σε 12 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 30.000 ευρώ -όπως και πρωτόδικα- καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έναν Αλβανό για διακίνηση 10 κιλών χασίς πριν από 15 χρόνια.

Συγκεκριμένα, το Μάιο του 1999 προσπαθούσε μαζί με τα δύο του αδέρφια να πουλήσει το χασίς σε 3 αγοραστές, με τους οποίους είχε κλείσει ραντεβού στο νεκροταφείο της Σπερχογείας. Τότε ο κατηγορούμενος κατάφερε να διαφύγει τη σύλληψη και φυγοδικούσε μέχρι την άνοιξη του 2013, οπότε και συνελήφθη από την Ιντερπόλ με διεθνές ένταλμα.
Οπως κατέθεσε χθες ο συνταξιούχος πλέον αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας που εργαζόταν στην υπόθεση, ο ίδιος και οι συνάδελφοί του είχαν ειδοποιηθεί για το κανονισμένο ραντεβού αγοραπωλησίας χασίς από κάποιον πληροφοριοδότη τους και περίμεναν κρυμμένοι. Λίγο πριν τις 9 το βράδυ εμφανίστηκαν πεζή ο κατηγορούμενος και τα δύο του αδέρφια. Αφησαν τη σακούλα με τα ναρκωτικά σε ένα δέντρο και περίμεναν τους αγοραστές, οι οποίοι ήρθαν με ένα αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες όταν έπεσε το σκοτάδι. Τότε -όπως είπε ο πρώην αστυνομικός- ο κατηγορούμενος κινήθηκε προς το αυτοκίνητο, μπήκε μέσα και αφού συνεννοήθηκε μαζί τους κατέβηκε για να πάει να φέρει το χασίς. Ωστόσο, με κάποιον τρόπο οι αγοραστές κατάλαβαν ότι τους παρακολουθούσαν και η αγοραπωλησία έμεινε στη μέση. Το αυτοκίνητό τους έφυγε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και τα τρία αδέρφια εκμεταλλεύτηκαν το σκοτάδι και το έσκασαν, αφήνοντας όμως πίσω τους τη σακούλα με τα 10 κιλά χασίς.
Οι αγοραστές δεν βρέθηκαν ποτέ, ενώ τα δύο από τα τρία αδέρφια συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς στο σπίτι τους στη Σπερχογεία, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν. Ο κατηγορούμενος όμως κατάφερε να διαφύγει και καταζητείτο όλα αυτά τα χρόνια, ενώ σε βάρος του είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.
Χθες στην απολογία του ο Αλβανός κατηγορούμενος προσπάθησε να πείσει το δικαστήριο ότι ένας συμπατριώτης του τον είχε βάλει να πουλήσει τα ναρκωτικά για να του δώσει πίσω 500.000 δρχ. που υποτίθεται ότι του χρωστούσε. Ισχυρίστηκε ότι είχαν συνεννοηθεί να πάει στο σημείο του ραντεβού για να δώσει το χασίς και να πάρει 3.500.000 δρχ. Τα 3 εκατομμύρια δραχμές είπε ότι θα τα έπαιρνε εκείνος που τον έβαλε να κάνει τη δουλειά, ενώ στον ίδιο αναλογούσαν οι 500.000 δρχ. ώστε να εξοφληθεί το χρέος.
Ν.Κ.


NEWSLETTER