Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015 14:08

Εισαγγελική έρευνα για τους μαθητές στην καρότσα

Γράφτηκε από τον
Εισαγγελική έρευνα για τους μαθητές στην καρότσα

Προκαταρκτική έρευνα διεξάγει το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα με εντολή του εισαγγελέα Καλαμάτας Δημήτρη Σταύρου, για τη μεταφορά μαθητών από το Ελαιοχώρι στην Καλαμάτα πάνω στην καρότσα μικρού φορτηγού.

Το γεγονός είχε κάνει το γύρο της χώρας και είχε προκαλέσει αίσθηση πανελλαδικά τον περασμένο Νοέμβριο, μετά το ρεπορτάζ και τη φωτογραφία της "Ε" με τα παιδιά πάνω στην καρότσα. Με αφορμή το ρεπορτάζ μας, είχαν φιλοξενηθεί στην πρωινή εκπομπή "Κοινωνία Ωρα Mega" των Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργου Οικονομέα γονείς, μαθητές, αλλά και η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ -και κυρίως με την πραγματικότητα που βίωναν γονείς και μαθητές από το Ελαιοχώρι- είχαμε φτάσει στις 10 Νοεμβρίου και η Πολιτεία δεν είχε δώσει ακόμα λύση για τη μεταφορά των μαθητών. Οι γονείς τους, που δεν άντεχαν άλλο, ετοιμάζονταν να σταματήσουν τα παιδιά από το σχολείο. Την ίδια μέρα το πρωί, γονείς είχαν εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία τους και την αγανάκτησή τους στην αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελ. Αλειφέρη, πιέζοντας παράλληλα για λύση.
Υποκαθιστώντας την Πολιτεία που δεν είχε δώσει λύση από την αρχή της σχολικής χρονιάς, για να πηγαίνουν τα παιδιά στα σχολεία τους, ένας γονιός είχε αναλάβει τη μεταφορά των παιδιών -και των δικών του- καβάλα στην καρότσα του μικρού φορτηγού του, ακόμα και όταν έβρεχε.
Η λύση δόθηκε τελικά μέρες αργότερα, αφού με το θέμα ασχολήθηκε και ο εισαγγελέας Καλαμάτας.
Γ.Σ.


NEWSLETTER