Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015 15:06

Ηταν σε πρόγραμμα απεξάρτησης και …πωλούσε χασίς

Ηταν σε πρόγραμμα απεξάρτησης και  …πωλούσε χασίς

Ποινή φυλάκισης 4 χρόνων επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κατηγορούμενο από την Εύβοια για τη διακίνηση συνολικά 60 γραμ. χασίς. Επίσης αθώωσε τον Ελληνα και τον Αλβανό συγκατηγορούμενό του - ενώ τον τελευταίο τον καταδίκασε σε 1 χρόνο φυλάκιση και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ, γιατί απελάθηκε και ξαναήρθε παράνομα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο καταδικασθείς ζούσε στην Καλαμάτα γιατί παρακολουθούσε το πρόγραμμα απεξάρτησης της κοινότητας "Διαδρομή". Η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας πληροφορήθηκε ότι διακινεί χασίς, κι έτσι το Γενάρη του 2012 έγινε έρευνα στο σπίτι του. Εκεί οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στη ντουλάπα του 80 γραμμάρια χασίς μαζί με κοτσάνια και κλαδιά (καθαρό βάρος περίπου 60 γραμ.), και μαζί μια ζυγαριά - καθώς και 6 γραμ. χασίς χύμα στην κουζίνα. Η σύλληψή του έγινε κάτω από το σπίτι, την ώρα που έβγαινε μαζί με ένα φίλο του. Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να τους ξεφύγει και φώναζε δυνατά τα ονόματα των άλλων δύο, οι οποίοι αθωώθηκαν. Οταν οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον κάνουν καλά, βρήκαν πάνω μια ποσότητα 0,2 γραμ. χασίς. Ενώ συνέλαβαν τους άλλους δύο λίγο αργότερα, οι οποίοι άκουσαν τις φωνές και το έσκασαν από μια πίσω πόρτα. 

Ο κατηγορούμενος πάντως στην απολογία του ισχυρίστηκε πως το χασίς το κάπνιζε ο ίδιος, γιατί είχε ξεκόψει από την ηρωίνη και την κοκαΐνη -ωστόσο το δικαστήριο δεν δέχτηκε αυτό τον ισχυρισμό, ούτε τις πραγματογνωμοσύνες δύο ιδιωτών ψυχιάτρων πως είναι εξαρτημένος από ναρκωτικές ουσίες. Οσο για τη ζυγαριά, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι την άφησε εκεί μια φοιτήτρια που νοίκιαζε το σπίτι πριν από αυτόν.

Το δικαστήριο πάντως έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση και ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος. 

Ν.Κ.