Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015 20:29

Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας: Καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη των γιατρών

Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας: Καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη των γιατρών

Με τις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης συνεχίστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας η δίκη για το θάνατο μιας 35χρονης Καλαματιανής, μητέρας ενός 12χρονου αγοριού, για τον οποίο κατηγορούνται 22 νοσοκομειακοί γιατροί και ένας ιδιώτης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι γιατροί (οι 7 του Νοσοκομείου Καλαμάτας) θα την είχαν σώσει αν έκαναν μια απλή γαστροσκόπηση, όταν η γυναίκα νοσηλεύτηκε με ζαλάδες, εμετούς και πόνους σε διάφορα νοσοκομεία, μετά από εγχείρηση για γαστρικό μανίκι (sleeve gastrectomy). 

Χθες κατέθεσαν τρεις γιατροί: δύο συνάδελφοι του ιδιώτη γιατρού από την Αθήνα, ο οποίος έκοψε το στομάχι της 35χρονης για να μπορέσει να χάσει βάρος, και συνάδελφος των γιατρών εντατικολόγων του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου.  

Θυμίζουμε ότι η άτυχη γυναίκα είχε βάλει αρχικά δαχτυλίδι στο στομάχι για να αδυνατίσει, αλλά το έβγαλε, και ο ιδιώτης γιατρός που έκανε την επέμβαση το Μάιο του 2008 στην Αθήνα επέλεξε αντί για νέο δαχτυλίδι να προχωρήσει σε γαστρεκτομή sleeve (μανίκι). Δηλαδή, έκοψε με ειδικό τρόπο το στομάχι της - αλλά μετά η γυναίκα άρχισε να έχει ζαλάδες, εμετούς και πόνους. 

Η 35χρονη, η οποία αντιμετώπιζε και άλλα προβλήματα υγείας, νοσηλεύτηκε μετά την επέμβαση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, στο "Σωτηρία" και στο Ιπποκράτειο στην Αθήνα, ενώ κατέληξε στις 16 Δεκεμβρίου του 2008 στην Εντατική του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου. Σύμφωνα με τη δικογραφία, αν ένας από τους 23 γιατρούς -οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια- της έκανε μια γαστροσκόπηση, θα μπορούσε να είχε σωθεί.

Η δίκη θα συνεχιστεί την προσεχή Δευτέρα με τις καταθέσεις των τελευταίων μαρτύρων υπεράσπισης και απολογίες κατηγορουμένων. 

 

Ν.Κ.