Παρασκευή, 08 Οκτωβρίου 2010 15:31

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για το φονικό στην Ασούταινα

Γράφτηκε από την



Συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας η δίκη για το φονικό στην Ασούταινα της Κοινότητας Τριπύλας, πέρυσι στις 13 Σεπτεμβρίου.
Στη δίκη, που ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου, έχει καταθέσει ο 72χρονος κτηνοτρόφος Μανώλης Βλάχος, εναντίον του οποίου και της συζύγου του Αναστασίας -η οποία και σκοτώθηκε- πυροβόλησε ο κατηγορούμενος Α.Λ. Επίσης, έχουν καταθέσει οι 4 γιοι του ζευγαριού, οι οποίοι -όπως άλλωστε και ο πατέρας τους Μ. Βλάχος- ισχυρίστηκαν ότι η επίθεση έγινε απρόκλητα και πως ο κατηγορούμενος είχε προσχεδιάσει να σκοτώσει τους δυο κτηνοτρόφους.
Ο κατηγορούμενος έχει παραδεχτεί ότι πυροβόλησε εναντίον του ζευγαριού, αρνείται όμως ότι είχε σκοπό να τους σκοτώσει. Ισχυρίζεται δε ότι οι κτηνοτρόφοι τού είχαν στήσει ενέδρα.
Σήμερα, καταθέτει ως μάρτυρας ένας φίλος του κατηγορούμενου τον οποίο η οικογένεια Βλάχου έχει κατηγορήσει ως ηθικό αυτουργό του εγκλήματος. Επίσης, μετά από πρόταση του εισαγγελέα Δημήτρη Σταύρου, αναμένεται να προσέλθει μάρτυρας-κλειδί, ο οποίος με την κατάθεσή του θα ρίξει φως στο ερώτημα αν οι κτηνοτρόφοι έκλεισαν το δρόμο στον κατηγορούμενο ή αν ο κατηγορούμενος έκλεισε το δρόμο στα θύματά του με σκοπό να τους προκαλέσει βλάβη.
Ν.Κ.