Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011 10:25

Καλαμάτα: Ενοχα δύο αδέλφια για το βιασμό της 8χρονης εξαδέλφης τους

Γράφτηκε από την

 

Ενοχα για το βιασμό της 8χρονης εξαδέλφης τους, τον Αύγουστο του 2008 στην Καλαμάτα, έκρινε το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων δύο αδέλφια ηλικίας σήμερα 20 και 18 ετών - τα οποία καταδίκασε σε φυλάκιση 11 και 9 χρόνων αντίστοιχα, μειώνοντας κατά 1 χρόνο την πρωτόδικη ποινή του καθενός.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έγινε χθες το μεσημέρι με ισχυρή αστυνομική παρουσία. Νωρίτερα το πρωί είχε προηγηθεί επεισόδιο μεταξύ συγγενών, με βρισιές και σπρωξιές, οπότε οι αστυνομικοί φώναξαν για ενίσχυση δυνάμεις της ΟΠΚΕ. Και αργότερα όμως, όσο οι συγγενείς περίμεναν να ξεκινήσει η δίκη, δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης. Η μητέρα της μικρής απομακρύνθηκε κάποια στιγμή από αστυνομικούς όταν πλησίασε απειλητικά τους γονείς των κατηγορούμενων - ενώ ο πατέρας της σ' ένα ξέσπασμα εξαπέλυσε απειλές εναντίον των κατηγορούμενων ανιψιών του.

Για την προστασία των δύο κατηγορούμενων η δίκη διεξήχθη στην αίθουσα του Εφετείου, η οποία επικοινωνεί μέσω εσωτερικής σκάλας με τα κρατητήρια του Δικαστικού Μεγάρου. Ενδεικτικό των αυστηρών μέτρων ασφαλείας που ελήφθησαν είναι και το ότι κανένας μάρτυρας, ούτε η παιδοψυχολόγος που διενήργησε την ιατρική πραγματογνωμοσύνη, δεν μπήκε στην αίθουσα χωρίς να ελεγχθεί εξονυχιστικά.

Ο βιασμός του 8χρονου κοριτσιού έγινε τον Αύγουστο του 2008 σε μια αποθήκη, λίγα μέτρα από το σπίτι του. Οι κατηγορούμενοι ήταν τότε 17 και 15 χρόνων αντίστοιχα. Τη φρίκη που έζησε η μικρή βρήκε τη δύναμη να την εξομολογηθεί στους γονείς της 1 μήνα μετά. Οι γονείς κατήγγειλαν το περιστατικό στις αρχές, και μετά τη διερεύνηση των ιατρικών στοιχείων αλλά και της κατάθεσης του κοριτσιού ο εισαγγελέας απήγγειλε στους δυο νεαρούς την κατηγορία του βιασμού κατά συναυτουργία.

Ν.Κ.

 


NEWSLETTER