Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015 08:16

15 χρόνια στον απατεώνα με την υπογραφή… Λαγκάρντ

15 χρόνια στον απατεώνα με την υπογραφή… Λαγκάρντ

Σε 15 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 400.000 ευρώ καταδικάστηκε ο απατεώνας μεγαλοεπιχειρηματίας του εξωτερικού που "έφαγε" το 1 εκατ. ευρώ από τον ξυλουργό και άλλους Κυπαρίσσιους, παίρνοντας δανεικά -κι αγύριστα όπως αποδείχτηκε- παρουσιάζοντάς τους πλαστά χαρτιά με την υπογραφή της... Κριστίν Λαγκάρντ.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχους για απάτη και τους άλλους δύο κατηγορούμενους, στους οποίους αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, και τους καταδίκασε σε κάθειρξη 10 χρόνων τον καθένα. Θυμίζουμε ότι συγκατηγορούμενη του δήθεν επιχειρηματία ήταν η Αθηναία πρώην σύντροφος του, για την οποία οι μάρτυρες είπαν ότι τους προέτρεπε να δώσουν τα λεφτά κι ο σύντροφός της θα τους τα επέστρεφε. Επίσης κατηγορούμενος ήταν ένας ακόμη Αθηναίος, πρώην διευθυντικό στέλεχος της Ολυμπιακής, ο οποίος δέχτηκε λεφτά σε τραπεζικό του λογαριασμό από εξαπατηθέντες και εγγυόταν για την φερεγγυότητα του "επιχειρηματία".

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε στις 19 Μαΐου και στις 3 Ιουνίου, μετά από δύο συνεδριάσεις, ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία, ενώ χθες βγήκε η απόφαση.

Ν.Κ.