Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015 08:42

2,5 χρόνια για... εσωτερική καλλιέργεια: Αποξήρανση χασίς με λάμπα και ανεμιστήρα

Ενοχο ως τοξικομανή έκρινε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων έναν 55χρονο, που αποξήραινε 996 γραμ. χασίς σε δωμάτιο, με λάμπα, καλοριφέρ και... ανεμιστήρα. Ο Κορωναίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 2 χρόνων για... εσωτερική καλλιέργεια και κατοχή συνολικά 1.177,8 γραμμαρίων χασίς.

Οπως κατέθεσε αστυνομικός, ο Κορωναίος ήτανε γνωστός στην Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας και από άλλες φορές - κι έτσι όταν κάποιος τους πληροφόρησε πέρυσι τον Ιανουάριο ότι ο συγκεκριμένος έχει χασίς στο σπίτι του, πήγαν στις 14 του ίδιου μήνα και έκαναν έρευνα. Στο καθιστικό του σπιτιού του βρήκαν 11 ανισοβαρείς ποσότητες χασίς, βάρους 98,9 γραμ., στην αυλή πίσω από μια γλάστρα μια νάιλον σακούλα με 82 γραμ. χασίς και στην ταράτσα μια ποσότητα 0,9 γραμ. Η αποκάλυψη όμως ήρθε όταν πίσω από τη μεσοτοιχία, που χώριζε το σπίτι με ένα χώρο όπου ζούσε η μάνα του, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ένα αποξηραντήριο χασίς. Μέσα στο δωμάτιο αυτό ο κατηγορούμενος αποξήραινε τις φούντες και τα κλωνάρια, βάρους 996 γραμ., από 7 δέντρα χασίς, κάτω από δύο προβολείς, και με έναν ανεμιστήρα σε λειτουργία. Πίσω από ένα παραβάν βρήκαν τους κορμούς των 7 χασισόδεντρων, τους οποίους είχε βάλει σε σακούλες και παραδίπλα ένα καλοριφέρ.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από το συνήγορό του, καταδικάστηκε για καλλιέργεια χασίς, ως τοξικομανής - καθώς τα 7 χασισόδεντρα που αποξήραινε ήταν δικής του παραγωγής.

Ν.Κ.