Τρίτη, 07 Ιουλίου 2015 14:43

Ξεκινά η δίκη για την «προστασία» σε 8 νυχτερινά μαγαζιά

Ξεκινά η δίκη για την «προστασία» σε   8 νυχτερινά μαγαζιά

Ξεκινά σήμερα η δίκη για την υπόθεση «προστασίας» σε 8 νυχτερινά μαγαζιά της Καλαμάτας, από σπείρα εκβιαστών την οποία εξάρθρωσε πριν από 15 μήνες το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. 

Θυμίζουμε ότι το Μάρτιο, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, παραπέμφθηκαν 10 άτομα για να δικαστούν στο Κακουργοδικείο. Συγκεκριμένα, ως κατηγορούμενοι για την υπόθεση «προστασίας» θα καθίσουν στο εδώλιο: ο 32χρονος «εισπράκτορας» της σπείρας από την Ανδρούσα, ένας 24χρονος από τον Αντικάλαμο, ο 28χρονος γιος εμπλεκόμενου στη μεγάλη κλοπή των 5,9 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος, ένας 49χρονος Πειραιώτης, ένας 36χρονος Αθηναίος, ένας 36χρονος από το Αβραμιού, ένας 26χρονος από το Καλαμαρά, ένας 30χρονος Καλαματιανός, καθώς και ο Αλβανός εκτελεστής "Νίκο" που έχει καταδικαστεί για τη διπλή δολοφονία του Φελίπ Μεσάι και του μικρού γιου του Κέρι και ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Τέλος, ως αρχηγός της σπείρας κατηγορείται και παραπέμπεται ένας 53χρονος Καλαματιανός βαρυποινίτης ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης δις ισόβια για ανθρωποκτονία. 

Στο βούλευμα ως βασικός «εισπράκτορας» φέρεται ο 32χρονος από την Ανδρούσα, που συνομιλούσε απευθείας με τον 53χρονο ισοβίτη Καλαματιανό - ο οποίος φέρεται να συντόνιζε την ομάδα μέσα από τη φυλακή της Κέρκυρας όπου κρατείτο εκείνο το διάστημα. Από τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι το κύκλωμα εκβιαστών δρούσε τουλάχιστον από τις αρχές Φεβρουαρίου 2014 έως και τις 23 Μαρτίου του ίδιου χρόνου. Εκβίαζε κι απειλούσε καταστηματάρχες και εισέπραττε χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 150 έως 250 ευρώ την εβδομάδα, απ' το καθένα από τα 8 τουλάχιστον καταστήματα στα οποία πουλούσε «προστασία», στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας.