Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 14:16

Εβρισε και τις δικαστίνες πριν αποχωρήσει ο ισοβίτης

Εβρισε τις εφέτες και... αποχώρησε ο 53χρονος ισοβίτης χθες το μεσημέρι, στη δίκη για την υπόθεση «προστασίας» σε 8 νυχτερινά μαγαζιά της Καλαμάτας. Λίγο νωρίτερα, απολογούμενος, είπε ότι οι συγκατηγορούμενοί του είναι «γατάκια» οπότε ο ίδιος δεν θα έφτιαχνε ομάδα μ' αυτούς.

Ο ισοβίτης ανέλαβε την ευθύνη για όλα, και αφού κατηγόρησε τις δικαστίνες ότι δεν άφησαν το δικηγόρο του να κάνει τη δουλειά του, λέγοντας ότι ειρωνεύονταν και τους... έγραφαν, είπε ότι κι εκείνος τις... γράφει και δεν έχει να πει τίποτε άλλο! 

Χθες, τρίτη μέρα της δίκης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι εντάσεις ξεκίνησαν πριν ακόμα ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία. Φωνές και βροντήγματα ακούστηκαν έξω από την αίθουσα, και ο κόσμος ξεσηκώθηκε. Ο μάρτυρας που κατέθεσε προχθές για το πώς τον κάλεσε ο φίλος του με το μαγαζί στα Παπλωματάδικα να τον βοηθήσει, αρπάχτηκε με έναν από τους κατηγορούμενους. Χρειάστηκε μάλιστα να επέμβει αστυνομικός για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Αλλά και μέσα στην αίθουσα δεν έλειψαν οι εντάσεις - ενώ μετά την αποχώρηση του ισοβίτη, τον ακολούθησαν ο "εισπράκτορας" από την Ανδρούσα και ο Αλβανός κατηγορούμενος. Επίσης, ο Πειραιώτης αισθάνθηκε αδιαθεσία την ώρα που αγόρευε η εισαγγελέας και ζήτησε να φύγει από την αίθουσα. Λίγη ώρα μετά, ασθενοφόρο τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. 

Η διαδικασία για χθες ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα. Κατέθεσαν και οι τελευταίοι μάρτυρες κι ακολούθησαν οι απολογίες των κατηγορούμενων. Εκτός του Καλαματιανού ισοβίτη, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά «εμάς φωνάζουνε οι άνθρωποι και τους βοηθάμε, δεν εκβιάζουμε», και ο "εισπράκτορας" παραδέχτηκε ότι πήρε χρήματα, αλλά όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ο συνήγορός του Γιώργος Ράλλης, έδινε το τηλέφωνο του ισοβίτη κι έκανε ότι και ένα ΑΤΜ: Εδινε τα λεφτά - όμως δεν εκβίαζε ούτε απειλούσε. 

Οι υπόλοιποι 8 κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την παραμικρή συμμετοχή, ενώ και ο ισοβίτης με τον "εισπράκτορα" αρνήθηκαν ότι υπήρχε εγκληματική ομάδα. 

Σήμερα η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις συνηγόρων, καθώς χθες αγόρευσε μόνο ο Γιώργος Ράλλης για τον ισοβίτη και τον "εισπράκτορα". Στην αγόρευσή του προσπάθησε μεταξύ άλλων να καταρρίψει με νομικά επιχειρήματα ότι υπήρχε εγκληματική ομάδα.

Ν.Κ.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της "Ε"

Για να κατεβάσετε το αρχείο πατήστε πάνω στο κουμπί που γράφει download pdf