Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015 10:04

Αναβλήθηκε η δίκη διακινητών μεταναστών: Δεν είχαν καύσιμα να φέρουν τους κρατούμενους!!!

Αναβλήθηκε η δίκη διακινητών μεταναστών: Δεν είχαν καύσιμα να φέρουν τους κρατούμενους!!!

Το κράτος δεν μπορεί να μεταγάγει κρατούμενους από τις φυλακές του Ναυπλίου για να δικαστούν στο Εφετείο Καλαμάτας, επειδή δεν υπάρχουν καύσιμα. 

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί θα συνεχιζόταν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εκδίκαση της υπόθεσης 5 Σύρων και ενός Ρουμάνου, φερόμενων ως μελών διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών, και σήμερα αναμένονταν οι απολογίες των τριών κρατουμένων. Η έκπληξη όμως ακόμα και της έδρας ήταν μεγάλη, όταν αστυνομικός έδωσε στους δικαστές έγγραφο στο οποίο οι αρμόδιες για την μεταγωγή αρχές του Ναυπλίου εξηγούσαν γιατί δεν θα καθίσουν στο εδώλιο συνολικά 9 κατηγορούμενοι: 8 στα Δικαστήρια της Καλαμάτας και ένας στα Δικαστήρια Γυθείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εν λόγω έγγραφο υπάρχει αναφορά ότι η μεταγωγή δεν έγινε για οικονομικούς λόγους, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις - αλλά και ότι δεν υπήρχε διαθέσιμο αστυνομικό προσωπικό καθώς γίνεται μια μεγάλη δίκη με πολλούς τσιγγάνους στα Δικαστήρια Ναυπλίου. 

Οπως σχολιάστηκε πάντως από έδρας -και είχε ήδη διαδοθεί νωρίτερα από δικηγόρους, οι οποίοι είναι σχετικοί με την υπόθεση- δεν υπήρχαν... καύσιμα και γι' αυτό δεν έγινε η μεταγωγή των κρατουμένων. Η είδηση για τα άδεια ρεζερβουάρ εξαπλώθηκε σε χρόνο ρεκόρ στο Δικαστικό Μέγαρο, και οι δικηγόροι σε πηγαδάκια σχολίαζαν την κατάντια του ελληνικού κράτους που φτάνει πια σε τέτοια σημεία αδυναμίας. 

Οσο για τη δίκη, το δικαστήριο διέκοψε λόγω... ανωτέρας βίας για τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για το κύκλωμα το οποίο εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας πέρυσι το Σεπτέμβριο, μετά τη σύλληψη στο αεροδρόμιο Καλαμάτας ενός Σύρου που προσπάθησε να ταξιδέψει για τη Βιέννη με πλαστό ρουμάνικο διαβατήριο. Μαζί του θα ταξίδευε -για να τον διευκολύνει να βγει από τη χώρα- και ένας Ρουμάνος, ο οποίος είναι επίσης κατηγορούμενος. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν σε ένα ημιυπόγειο κατάστημα ρούχων στον Αγιο Παντελεήμονα στην Αθήνα, το οποίο σύμφωνα με το κατηγορητήριο ήταν η «βιτρίνα»· γιατί στην πραγματικότητα λειτουργούσε ως γραφείο που προμήθευε με πλαστά χαρτιά κυρίως Σύρους μετανάστες, οι οποίοι ήθελαν να φύγουν παράνομα από την Ελλάδα.

 

Ν.Κ.