Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015 17:18

Στο Τριμελές Εφετείο Καλαμάτας η δίκη των γιατρών 

Ξεκίνησε χθες στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων η δίκη σε δεύτερο βαθμό για το θάνατο από αμέλεια της 35χρονης Καλαματιανής μητέρας, που στις 16 Δεκεμβρίου του 2008 κατέληξε στην Εντατική του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, 6 μήνες μετά από εγχείρηση για γαστρικό μανίκι (sleeve gastrectomy).

Κατηγορούμενος είναι ένας Αθηναίος ιδιώτης γιατρός ο οποίος τον περασμένο Μάιο κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας και καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή, με την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου. Για την υπόθεση αυτή είχαν αθωωθεί οι 22 νοσοκομειακοί γιατροί, που κάθισαν στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου. 

Χθες, πρώτη μέρα της δίκης, κατέθεσαν οι γονείς της γυναίκας και ο σύζυγός της, ενώ θα συνεχιστεί στις 14 Δεκεμβρίου.

Η γυναίκα είχε βάλει δαχτυλίδι στο στομάχι για να αδυνατίσει, αλλά το έβγαλε και ο ιδιώτης γιατρός που έκανε την επέμβαση στην Αθήνα επέλεξε αντί για νέο δαχτυλίδι να προχωρήσει σε γαστρικό μανίκι. Δηλαδή, "έκοψε το στομάχι της", αλλά μετά άρχισε να έχει ζαλάδες, εμετούς και πόνους. Αλλά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γιατρός τής είπε να μην ανησυχεί και δεν την εξέτασε αν και είχε ιατρείο και στην Καλαμάτα και ερχόταν συχνά στην πόλη. Η επέμβαση έγινε το Μάιο του 2008 και μέχρι τον Ιούλιο που νοσηλεύτηκε για πρώτη φορά στη Β' Παθολογική του Νοσοκομείου Καλαμάτας, συνέχισε να υποφέρει από τα ίδια συμπτώματα. Η 35χρονη, η οποία αντιμετώπιζε και άλλα προβλήματα υγείας, εκτός από το Νοσοκομείο Καλαμάτας νοσηλεύτηκε στο "Σωτηρία" και στο Ιπποκράτειο στην Αθήνα, ενώ κατέληξε στις 16 Δεκεμβρίου του 2008 στην Εντατική του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου. 

Ν.Κ.