Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 19:50

“Καμπάνες” σε 2 Ρουμάνους για διαρρήξεις στην Τριφυλία  

Ποινή κάθειρξης 18 χρόνων στον έναν και 12 χρόνων στον άλλον, όπως και πρωτόδικα, επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας σε 2 Ρουμάνους κακοποιούς που σε διάστημα 10 μηνών -και συγκεκριμένα από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι και τον Ιούνιο του 2013- είχαν "χτυπήσει" 12 σπίτια και καταστήματα στην Τριφυλία.

Ακόμη, οι δύο Ρουμάνοι κατηγορούμενοι και ένας φυγόδικος συνεργός τους λήστεψαν με όπλα έναν Ελληνοκαναδό, ενώ στις 22 Ιουνίου του 2013 έστησαν καρτέρι σε έναν βενζινά έξω από το σπίτι του για να τον ληστέψουν, αλλά εκείνος τους ξέφυγε. Η φίλη του φυγά, που κάθισε επίσης στο εδώλιο κατηγορούμενη για κλεπταποδοχή, καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκιση με 3ετή αναστολή, όπως και πρωτόδικα. Οι αστυνομικοί είχαν βρει στο σπίτι της στο Καλό Νερό μια τηλεόραση, έναν φορητό υπολογιστή και άλλα κλοπιμαία. 

Ο αστυνομικός ο οποίος κατέθεσε στη δίκη είπε ότι τις 12 κλοπές ομολόγησε ο ένας κατηγορούμενος μετά τη σύλληψή του, ενώ χθες στο δικαστήριο ο εν λόγω κατηγορούμενος παραδέχτηκε μόνο 5. Ο έτερος κατηγορούμενος παραδέχτηκε τις 4 από τις κλοπές. Και οι δύο αρνήθηκαν την ανάμειξή τους στη ληστεία και την απόπειρα ληστείας ισχυριζόμενοι ότι παρασύρθηκαν από το φυγά ομοεθνή τους. 

Σύμφωνα πάντως με το κατηγορητήριο η... χάρη τους είχε φτάσει μέχρι και το Νομό Ηλείας, και συγκεκριμένα στο χωριό Αγιαννάκης κοντά στην Ελαία, απ' όπου έκλεψαν από μια ταβέρνα μια τηλεόραση, έναν φορητό υπολογιστή και 50 ευρώ. Γενικότερα οι 3 Ρουμάνοι φαίνεται ότι είχαν αδυναμία στις ταβέρνες, καθώς "χτύπησαν" μια ακόμα στη Ζαχάρω Ηλείας, απ' όπου "σήκωσαν" μέχρι και μπουκάλες ουίσκι, μαζί με την τηλεόραση, το ηχοσύστημα και αναψυκτικά. 

Κυρίως όμως η σπείρα δρούσε στην Κυπαρισσία και τις γύρω περιοχές, και από τις κλοπές που είχαν διαπράξει, τουλάχιστον δύο είχαν γίνει στο Στασιό. Εκεί έκλεψαν και μια αποθήκη με εργαλεία, καθώς και αρκετά καταστήματα μέσα στην Κυπαρισσία, όπως επίσης σπίτια απ' όπου έκλεβαν ηλεκτρονικές συσκευές, χρήματα και κοσμήματα. 

Ο βενζινάς από την Κυπαρισσία στον οποίο είχαν στήσει καρτέρι για να του πάρουν τις εισπράξεις, αναγνώρισε χθες στο δικαστήριο τους δυο κατηγορούμενους. Οπως είπε ο μάρτυρας, ήταν λίγο πριν τις 11 το βράδυ, όταν φτάνοντας στο σπίτι του και βγαίνοντας από το αυτοκίνητο, δύο άτομα με κουκούλες και όπλα πετάχτηκαν από το σκοτάδι κι άρχισαν να φωνάζουν "τα λεφτά, τα λεφτά". Μάλιστα δεν δίστασαν, για να τον κάνουν να φοβηθεί, να πυροβολήσουν με ένα όπλο φωτοβολίδων, ενώ με το άλλο όπλο τον απείλησαν. Ο μάρτυρας ωστόσο ήρθε στα χέρια μαζί τους και κατάφερε να τους ξεφύγει τρέχοντας. Χθες στο δικαστήριο αλλά και όταν είχε κληθεί στο Τμήμα για να τους αναγνωρίσει, είπε με βεβαιότητα ότι ήξερε καλά τις φωνές τους, το περπάτημα και το σωματότυπό τους, αφού πήγαιναν στο πρατήριο. 

Μετά και την απόπειρα ληστείας, στο πλαίσιο των ερευνών αστυνομικοί της ΟΠΚΕ προσήγαγαν τον έναν κατηγορούμενο και πάνω του βρήκαν ένα πιστόλι "Luger". Από την αρχή ο συγκεκριμένος ήταν συνεργάσιμος με την Αστυνομία και ομολόγησε τη δράση τους. 

Ν.Κ.