Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2015 09:25

Τη Δευτέρα η δίκη για το διπλό φονικό στη Μάνη 

Τη Δευτέρα η δίκη για το διπλό φονικό στη Μάνη 

Τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου η δίκη των 19χρονων σήμερα κατηγορούμενων Π.Μ. από τον Κάμπο και Ν.Μ. από την Καλαμάτα, οι οποίοι πέρυσι τον Αύγουστο σκότωσαν με καραμπίνα τον 26χρονο Μεσσήνιο Κώστα Σγούρο και τον 25χρονο Σαμιώτη Γιάννη Κομμάτη. 

Η δίκη ήταν να γίνει στις 9 Νοεμβρίου αλλά ο συνήγορος του δράστη Π.Μ. Αλέξης Κούγιας βρισκόταν στη Ρόδο, σε άλλη δίκη για υπεξαίρεση, και έτσι αναβλήθηκε. 

Οι δύο νεαροί έχουν ομολογήσει το διπλό φονικό και κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού, οπλοφορία από κοινού και οπλοχρησία από κοινού. Οι κατηγορούμενοι σκότωσαν τα δύο θύματα με καραμπίνα σε χωματόδρομο προς τα Πηγάδια, κοντά στα Αλτομιρά, για εκκρεμή παραγγελία αναβολικών. Πέταξαν τα πτώματα σε ξεροπόταμο ανατολικά από τον οικισμό Οροβά, στο δρόμο προς τις Γαϊτσές Αβίας, μεταφέροντάς τα σε καρότσα αγροτικού. 

Στις 9 Νοεμβρίου που επρόκειτο να γίνει η δίκη, η περιοχή έξω από το Πρωτοδικείο Γυθείου είχε ισχυρή αστυνομική παρουσία - κάτι που αναμένεται να συμβεί και τη Δευτέρα. Την εκδίκαση της διπλής δολοφονίας την περίμενε και η οικογένεια, οι συγγενείς και οι φίλοι του Κώστα Σγούρου από την Καλαμάτα και το Νερόμυλο, που βρίσκονταν εκεί - μαζί με μέλη της οικογένειας του Γιάννη Κομμάτη, που είχαν έρθει από τη Σάμο. Επίσης, είχαν πάει στο Γύθειο και συγγενείς των δύο δραστών. Μάλιστα τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν εμφανίστηκε ο πατέρας του δράστη Ν.Μ., στον οποίο εξαπέλυσαν επίθεση οι γονείς και ο ένας αδελφός του Κώστα Σγούρου.