Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 15:40

6 και 4 χρόνια σε 2 αδέλφια για κατοχή και πώληση ηρωίνης

Γράφτηκε από την



Σε ποινή κάθειρξης 6 ετών και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ καταδικάστηκε ένας Καλαματιανός χρήστης ναρκωτικών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για κατοχή 20,7 γραμμαρίων και πώληση 0,4 γρ. ηρωίνης. Ο αδελφός του -επίσης χρήστης-, ο οποίος κατηγορείτο ότι ήταν αυτός που έφερε σε πέρας την πώληση των 0,4 γρ. ηρωίνης, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 χρόνων και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ. Ελεύθερο αφέθηκε το άτομο στο οποίο τα 2 αδέλφια πούλησαν την ηρωίνη.
Σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών τα αδέλφια βρίσκονταν υπό παρακολούθηση γιατί υπήρχαν πληροφορίες ότι πουλάνε ηρωίνη. Ενα βράδυ στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, οι αστυνομικοί είδαν ένα άτομο έξω από το σπίτι των 2 αδελφών στις εργατικές κατοικίες της Αγ. Τριάδας. Το άτομο αυτό περίμενε ώσπου εμφανίστηκε ο ένας αδελφός, και τότε οι δυο τους αντάλλαξαν κάτι χέρι με χέρι. Αργότερα, οι αστυνομικοί, στον σωματικό έλεγχο που έγινε στο άτομο που περίμενε έξω από το σπίτι βρήκαν τα 0,4 γρ. ηρωίνης. Στην έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι ανακάλυψαν τα 20,7 γρ., τα οποία -σύμφωνα με τους αστυνομικούς- αντιστοιχούν σε 200 ενέσιμες δόσεις ηρωίνης.
Χθες ο ένας αδελφός στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι τα 20,7 γρ. ηρωίνης τα είχε για προσωπική χρήση κι ότι ο αδελφός του όχι μόνο δεν γνώριζε την ύπαρξή τους, αλλά δεν έμενε καν στο σπίτι. Τον ίδιο ισχυρισμό προέβαλε και ο άλλος αδελφός, ο οποίος είπε στην απολογία του ότι ήταν τσακωμένοι μεταξύ τους και ο ίδιος έμενε σε χαλάσματα μαζί με τη ναρκομανή μητέρα τους.
Ο τρίτος κατηγορούμενος, ο οποίος φερόταν να αγόρασε τα 0,4 γρ. ηρωίνης, ισχυρίστηκε ότι τα αγόρασε από έναν Αλβανό στην πλατεία Οθωνος. Για εκείνο το βράδυ που οι αστυνομικοί τον είδαν να ανταλλάσσει κάτι με τον έναν αδελφό, ισχυρίστηκε ότι απλά αντάλλαξαν χειραψία. Οπως υποστήριξε, συνάντησε τυχαία τον έναν αδελφό και του ευχήθηκε "καλός πολίτης" επειδή είχε αποφυλακιστεί πριν από λίγες μέρες.
Ν.Κ.


NEWSLETTER