Παρασκευή, 20 Μαϊος 2016 19:38

Πουλούσαν χασίς σε σπιρτόκουτα στην Πυλία

Πουλούσαν χασίς σε σπιρτόκουτα στην Πυλία

Ποινές κάθειρξης 5 χρόνων και φυλάκισης 3 χρόνων επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 4 Πακιστανούς οι οποίοι έκαναν εμπόριο χασίς σε σπιρτόκουτα, τα οποία έκρυβαν σε κουφάλες ελιών.

Οι κατηγορούμενοι έμεναν σε ένα μαντρί στο Κορυφάσιο όπου είχαν φτιάξει έναν υπαίθριο καταυλισμό. Οι δύο από αυτούς -οι οποίοι είχαν καταθέσει αίτημα ασύλου και βρίσκονταν νόμιμα στην Ελλάδα- καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 3 χρόνων ο καθένας γιατί τους αναγνώρισε το δικαστήριο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Οι άλλοι δύο καταδικάστηκαν σε 5 χρόνια κάθειρξη ο καθένας - ενώ και για τους 4 κατηγορούμενους το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα η έφεσή τους να έχει αναστέλλουσα δύναμη και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο αστυνομικός που κατέθεσε χθες στο δικαστήριο, είπε ότι το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας είχε την πληροφορία ότι οι Πακιστανοί κάνουν εμπόριο χασίς, και μαζί με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ έκαναν έφοδο σε έναν καταυλισμό που είχαν στήσει οι κατηγορούμενοι, ηλικίας 27, 26, 23 και 22 ετών, σε ένα μαντρί στο Κορυφάσιο. Οι αστυνομικοί έψαξαν στα αντίσκηνα που είχαν στήσει και έμεναν σε αυτά αλλά δεν βρήκαν ναρκωτικά. Ηξεραν όμως από πληροφορίες ότι οι συγκεκριμένοι πουλάνε χασίς σε σπιρτόκουτα. Εψαξαν λοιπόν σπιθαμή προς σπιθαμή τριγύρω και στις κουφάλες των ελαιόδεντρων βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν ποσότητα χασίς συνολικού βάρους 66 γραμμαρίων. 

Ν.Κ.