Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 17:58

Συνθηματικές συνομιλίες για τη διακίνηση ηρωίνης στην Αγία Τριάδα

Γράφτηκε από την

Με την ακρόαση των συνομιλιών που είχε καταγράψει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας στη διάρκεια της παρακολούθησης των τηλεφώνων της τσιγγάνικης οικογένειας που φέρεται να διακινούσε μαύρη ηρωίνη στον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας, συνεχίστηκε χθες η εκδίκαση της υπόθεσης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ακούστηκαν όλες οι συνομιλίες και το πώς γίνονταν οι συνεννοήσεις μεταξύ των κατηγορούμενων ως ντίλερ και των αδελφών της τσιγγάνικης οικογένειας. Στις συνομιλίες φέρονται οι κατηγορούμενοι να συνεννοούνται για τις παραγγελίες ναρκωτικών με τις γυναίκες τους ή "τα συμβόλαια", όπως σύμφωνα με το κατηγορητήριο αποκαλούσαν συνθηματικά τις παραγγελίες ηρωίνης. Σε άλλους διαλόγους ακούγεται ο φερόμενος ως αρχηγός να λέει στη σύζυγό του "ετοίμασε τα κάρβουνα, βάλτα σε μια άκρη σε δύο σακούλες" ενώ πιο πριν της μιλάει για τρία συμβόλαια. 

 

Η ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

Επίσης ακούγονται οι κατηγορούμενοι να λένε στις συζύγους τους -και επίσης κατηγορούμενες- να ετοιμάσουν τις παραγγελίες γιατί "αυτός είναι εκεί κοντά" (σ.σ. αυτός που θα αγόραζε την ηρωίνη, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο) και η σύζυγος να ρωτάει αν θα ετοιμάσει "μια πεντάρα". Ή σε άλλη συνομιλία να την στέλνει ο σύζυγος "σε αυτόν με τη Μερσεντές", δηλαδή να πάει τα ναρκωτικά σύμφωνα με τους αστυνομικούς σε κάποιον που περίμενε στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Επίσης, ακούστηκαν οι διάλογοι που είχε η Αθηναία κατηγορούμενη όταν σύμφωνα με την ερμηνεία των αστυνομικών διαπραγματευότανε με τον τσιγγάνο πατέρα της οικογένειας την αμοιβή της για να φέρει στην Καλαμάτα από την Αθήνα το 1 κιλό ηρωίνης. Καθώς και ο διάλογος που εξαιτίας του κατηγορήθηκε ο ένας από τους τρεις τσιγγάνους αδελφούς, καθώς ακούγεται από μέλη της οικογένειας ότι ένας "Πίπης" ο οποίος ταυτίστηκε στη δικογραφία με τον εν λόγω κατηγορούμενο, θα πάει (σ.σ. κατά την ερμηνεία του κατηγορητηρίου) μια ποσότητα ναρκωτικών σε προκαθορισμένο σημείο.

 

Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Οσον αφορά τις επιβαρυντικές περιστάσεις του κατηγορητηρίου σχετικά με τα παιδιά που φέρονται ότι έστελναν για να κάνουν τις "δουλειές τους", ακούγονται να λένε οι συνομιλητές "στείλε το μικρό" ή να ρωτάνε "ήρθε ο μικρός;", αν αργούσε να επιστρέψει. Μεταξύ των διαλόγων είναι και αυτοί οι οποίοι σύμφωνα με τους αστυνομικούς αποδεικνύουν ότι ο πατέρας και η μάνα της οικογένειας είχαν πάει δύο φορές στην Αθήνα για να φέρουν την ηρωίνη στον καταυλισμό· καθώς και συνομιλία της μάνας να αγωνιά μετά από συλλήψεις που έγιναν στην Σπάρτη "μην βρούνε το ψωμί" (σ.σ. οι αστυνομικοί την ηρωίνη, όπως το ερμηνεύει το κατηγορητήριο). 

 

ΟΙ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ 

Μάλιστα υπάρχει διάλογος που ο πατέρας λέει "έχω φέρει μια καινούργια (σ.σ. ποσότητα ηρωίνης σύμφωνα με την ερμηνεία των αστυνομικών), πώς την βλέπεις;" ή σε άλλο σημείο "θες από την καινούργια ή την παλιά;" - διάλογοι που σύμφωνα με τη δικογραφία έγιναν αφού το ζευγάρι των κατηγορουμένων είχε επιστρέψει από ταξίδι στην Αθήνα. Επίσης σε άλλες συνομιλίες ακούγεται ένας από τους κατηγορούμενος ως ντίλερ να λέει "να 'ναι καλά, θα τα ζυγίσω" ή σε άλλη συνομιλία επίσης κατηγορούμενος ως ντίλερ να λέει "βγάλε μια μισή για μένα".

Να σημειωθεί ότι ακούστηκε χθες στο δικαστήριο και διάλογος Καλαματιανού δικηγόρου, ο οποίος από τα κρατητήρια του Τμήματος Καλαμάτας πήρε τηλέφωνο στην Αθήνα, μετά τη σύλληψη της Αθηναίας στα Αρφαρά, και προειδοποίησε ότι έχει δοθεί παραγγελία από τις Αρχές να γίνουν έλεγχοι σε σπίτια εκεί.  

Το δικαστήριο θα συνεχιστεί στις 30 του μήνα με τις απολογίες των συνολικά 16 κατηγορουμένων, τα μέλη της τσιγγάνικης οικογένειας, η Αθηναία η οποία είχε συλληφθεί στα Αρφαρά να μεταφέρει πέρυσι το Μάρτιο 10.000 δόσεις ηρωίνης για λογαριασμό της οικογένειας, και 8 σεσημασμένοι για ναρκωτικά, οι οποίοι κατηγορούνται ότι ψώνιζαν και έσπρωχναν στους ναρκομανείς την ηρωίνη.  

Ν.Κ.