Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016 15:14

Στην Αθήνα η δίκη του Νίκου Φλαούνα

Στην Αθήνα η δίκη του Νίκου Φλαούνα

Το Κακουργιοδικείο Καλαμάτας αποφάσισε ότι δεν είναι το αρμόδιο δικαστήριο για να εκδικάσει την υπόθεση του Νίκου Φλαούνα. Ο πρώην διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού ΝΕΤ, δημοσιογράφος Νίκος Φλαούνας, ήταν κατηγορούμενος στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για απάτη σε βάρος του Δημοσίου - καθώς κατηγορείται ότι για 14 χρόνια έπαιρνε το μισθό του από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά δεν πήγαινε στη δουλειά του.

Το δικαστήριο έκρινε χθες ότι εφόσον η πράξη για την οποία κατηγορείται έχει τελεστεί στην Αθήνα, η δίκη θα πρέπει να γίνει στο Κακουργιοδικείο Αθηνών. Θυμίζουμε ότι ο δημοσιογράφος έχει προσφύγει και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, γιατί όπως υποστηρίζει, εργαζόταν στο υπουργείο ως σύμβουλος Τύπου, άρα οι μισθοί που έπαιρνε ήταν για την εργασία του αυτή. 

Χθες πάντως ο κ. Φλαούνας δεν παρέστη στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο του Κώστα Μαλαφάντη, ο οποίος μιλώντας στην "Ε" είπε τα εξής: «Με τη σημερινή του απόφαση το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας παρέπεμψε την υπόθεση του κατηγορουμένου Νίκου Φλαούνα, κατόπιν σχετικής ένστασης που υπέβαλε η υπεράσπιση και με την οποία συντάχθηκε και η εισαγγελική έδρα, στο κατά τόπον αρμόδιο δικαστήριο των Αθηνών. Βεβαίως η διαδικασία ήτανε σύντομη σχετικά με αυτό, διότι αποτελούσε προκαταρκτικό ζήτημα για την πρόοδο της δίκης και το δικαστήριο δεν μπήκε επί της ουσίας. Στη σύντομη όμως συζήτηση της υπόθεσης αποκαλύπτεται ότι το ελληνικό Δημόσιο δεν είχε κάνει αίτηση για δίωξη, διότι η υπόθεση είχε περιπέσει σε διοικητική διαφορά, εκδοθείσης πράξεως καταλογισμού κατά του κ. Φλαούνα, την οποία και έχει προσβάλει στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Φυσικά για όλα αυτά θα κρίνει το αρμόδιο δικαστήριο, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών».  

Να σημειωθεί ότι προς στιγμήν πήγε να προκληθεί ένταση μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, όταν ένας από τους μάρτυρες του κατηγορητηρίου, ο δημοσιογράφος Γ. Λιόντος, και ο συνήγορος υπεράσπισης Κ. Μαλαφάντης ήρθαν σε αντιπαράθεση, χωρίς όμως να δοθεί συνέχεια. 

Ν.Κ.