Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2011 17:15

Η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Γράφτηκε από την
Η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Κατά την εορτή αυτή ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας προέστη των εορταστικών εκδηλώσεων στο χωρίο Κοσμάς της Κυνουρίας, όπου κατά παράδοση μεταφέρεται η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της Ελώνης.
Την παραμονή το εσπέρας, ο σεβασμιώτατος υπεδέχθη την ιερά εικόνα και εν πομπή, μετά Κλήρου και Λαού, μετέφερε αυτήν στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων του Κοσμά όπου τέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό. Πλήθος προσκυνητών παρέστησαν για να τιμήσουν την Παναγία μας, να προσκυνήσουν την θαυματουργό εικόνα της και να λάβουν την Χάρι της.
Την επομένη ο σεβασμιώτατος μετέβη στο μικρό χωριό της Κυνουρίας, το Πλατανάκιο, όπου τέλεσε την Θεία Λειτουργία της Εορτής.
Την ίδια ημέρα πανηγυρίζουν και άλλοι ναοί της Θεοτόκου ανά την Μητρόπολή  μας, όπως στις Κολλίνες, στο Δραγούνι, το Γκορτσούλι,  η ενορία της Γιάτρισσας στην Τρίπολι και η Παναγία της Φτέρης.
Την Τετάρτη 7η και την Πέμπτη 8η Σεπτεμβρίου 2011,  οι αστυνομικοί της Αρκαδίας και πλήθος κόσμου, τίμησαν με θρησκευτική κατάνυξη και κάθε λαμπρότητα, την Εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου, στο πανέμορφο εξωκκλήσιο που έχει υπό την προστασία του το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας Αρκαδίας, της Παναγίας της Φτέρης Μαντινείας.

+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας


NEWSLETTER