Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 14:06

Η γιορτή του Αγ. Νεκτάριου στην Τρίπολη

Η γιορτή του Αγ. Νεκτάριου στην Τρίπολη

Η Ενορία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Τριπόλεως, εόρτασε  και φέτος με λαμπρότητα την Μνήμη του  Αγίου  Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού,  στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο εντος του Κοιμητηρίου αυτής.
Την Τρίτη   το εσπέρας τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός  και εν συνεχεία Ιερά Αγρυπνία, ενώ ανήμερα της Εορτής  Τετάρτη 9 Νοεμβρίου τελέσθηκε ο  Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Πλήθος  Ενοριτών και προσκυνητών από την Τρίπολη και την ευρύτερη  περιφέρεια,   συμμετείχαν  και κατέκλισαν το Ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου στον Πανηγυρικό Εσπερινό και ανήμερα στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, το Εσπέρας της Εορτής Χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, Ιερού παρεκκλησίου της Ιεράς Μονής των Καλτεζών. Ανήμερα τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην Ενορία  της Μαρμαριάς στον ομώνυμο εορτάζοντα Ναό του Αγίου Νεκταρίου.
Εξίσου λαμπρά εόρτασαν  η Ενορία του Αγ. Νεκταρίου του Χωρίου  Μαρμαρίας στο Δήμου Βαλτετσίου, η Ενορία του Αγ. Νεκταρίου του Χωρίου  Βουνό της Τεγέας, το Ιερό παρεκκλήσιο του Αγ. Νεκταρίου, της Ιεράς Μονής Γοργοεπηκόου Νεστάνης Μαντινείας, το Εξωκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου Αρτεμισίου,    στον τέως Δήμο Μαντινείας και το παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής της Παναγίας της ΄Ελωνας  στο Λεωνιδίο της Κυνουρίας.


Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας