Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 22:03

Πλήθος κόσμου στην υποδοχή της εικόνας στη Μεσσήνη (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον
Πλήθος κόσμου στην υποδοχή της εικόνας στη Μεσσήνη (βίντεο-φωτογραφίες)

 

Σε κλίμα ευλάβειας και κατάνυξης υποδέχθηκε η Μεσσήνη το πρωί της Πέμπτης την εικόνα της Παναγίας από τη Μονή Βουλκάνου, σε ανάμνηση του θαύματος που επιτέλεσε η Θεοτόκος κατά τις αρχές του 18ου αιώνα, διασώζοντας την ευρύτερη περιοχή από θανατηφόρο λιμό.

Η υποδοχή της εικόνας έγινε από τους μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομο και Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητο, στην είσοδο της πόλης, στον μικρό ναό της Αγίας Παρασκευής, παρουσία εκπροσώπων φορέων και αρχών, κλήρου και λαού από τη Μεσσήνη, την ευρύτερη περιοχή και όλο το νομό. Ακολούθησε λιτανεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ στην κεντρική πλατεία αναπέμφθηκε δέηση. Οι δρόμοι της Μεσσήνης, απ' όπου πέρασε η εικόνα της Παναγίας, ήταν γεμάτοι κόσμο και στρωμένοι με βασιλικούς, μυρτιές και λουλούδια. Λίγο πριν τις 11.30, η εικόνα έφθασε στο μετόχι της Μονής Βουλκάνου και εναποτέθηκε στο ναό της Ζωοδόχου Πηγής, όπου θα παραμείνει για προσκύνημα έως τις 28 Σεπτεμβρίου, αργά το μεσημέρι.

Στην ομιλία του ο μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχήθηκε η Παναγία να δίνει δύναμη, υγεία, ενίσχυση και παρηγορία, να είναι η σκέπη και ο φρουρός της Μεσσήνης και όλου του νομού. Ευχαρίστησε, επίσης, το μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων, όλους τους επώνυμους και τους πιστούς που παρέστησαν στην υποδοχή της εικόνας.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, σύσσωμο σχεδόν το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης με επικεφαλής το δήμαρχο Γιώργο Τσώνη και τον πρόεδρό του Νίκο Κοτταρίδη, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, ο πρώην υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και φορέων. Τιμές απέδωσε η Δημοτική Φιλαρμονική Μεσσήνης.

Τις ευχές τους για την κάθοδο της εικόνας της Παναγίας Βουλκανιώτισσας στη Μεσσήνη έδωσαν ο δήμαρχος Γ. Τσώνης, ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης και ο εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Μητρόπολης Κώστας Ψυχάρης.

Γ.Σ.


NEWSLETTER