Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019 20:38

Εγγραφές στη σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Μητρόπολης

Γράφτηκε από την
Εγγραφές στη σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Μητρόπολης

Η Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Ι. Μητροπόλεως Μεσσηνίας ανακοίνωσε την έναρξη των εγγραφών της από την Δευτέρα 16 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, καθημερινά (Δευτέρα - Παρασκευή) από 7 - 9 μ.μ. στο κεντρικό κτίριο της Σχολής (Μητρ. Χρυσοστόμου Θέμελη 1, 1ος όροφος, έναντι Ι. Ναού Υπαπαντής).

Το πρόγραμμα σπουδών της νέας χρονιάς περιλαμβάνει: Μαθήματα Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής, Παραδοσιακό Δημοτικό Τραγούδι (Χορωδία και Ατομικά), Παραδοσιακά μουσικά όργανα (Ταμπουράς, Ούτι, Λαούτο Στεριανό, Λαούτο Πολίτικο, Σαντούρι, Κανονάκι, Βιολί, Παραδοσιακά Κρουστά, Φλογέρα), Λαϊκά μουσικά όργανα (Μπουζούκι - με ανανεωμένο πρόγραμμα), Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής (Ανδρική και Γυναικεία), Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής, Παιδική – Νεανική Χορωδία, Μαθήματα Ευρωπαϊκής Μουσικής, Μακάμ (Τροπική Ανάλυση).

Ταυτόχρονα η Σχολή ανακοινώνει τη σύσταση της επίσημης Παιδικής – Νεανικής Χορωδίας της Μητροπόλεως Μεσσηνίας και προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού και Γυμνασίου να ενταχθούν σε αυτήν. Το ρεπερτόριο της χορωδίας περιλαμβάνει ποικίλα είδη της ελληνικής πρωτίστως μουσικής ενώ ταυτόχρονα θα παραδίδονται μαθήματα ορθοφωνίας για τον σωστό χειρισμό των παιδικών φωνών. Στόχος της χορωδίας, τα μαθήματα της οποίας θα παρέχονται δωρεάν, είναι να αποτελέσει το εργαστήρι ανάδειξης των μελλοντικών μουσικών του τόπου και όχι μόνο. Ο αγιασμός και η τελετή έναρξης θα γίνουν τo Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής (2ος όροφος), ενώ η έναρξη των μαθημάτων την Τρίτη 1η Οκτώβρη. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 27210 - 99095 (ώρες λειτουργίας 7 - 9 μ.μ.), 694 72 82 964 και 697 620 7317 (Διεύθυνση σπουδών: Κωνσταντίνος Σιάχος).


NEWSLETTER