Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019 10:22

Πετυχημένη εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας: “Χριστός γεννάται εν Μεσσηνία”

 

Με επιτυχία διοργανώθηκε την περασμένη Πέμπτη η κοινή εορταστική εκδήλωση όλων των Νεανικών Κατηχητικών Συνάξεων της Καλαμάτας, με τίτλο “Χριστός γεννάται εν Μεσσηνία”, στο  Πνευματικό Κέντρο.

Η γιορτή προετοιμάστηκε από τα στελέχη του Γραφείου Νεότητος της Μητρόπολης Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή του συνόλου των κατηχητών και κατηχητριών. Κατά την έναρξη της εκδήλωσης έψαλαν το απολυτίκιο και το κοντάκιο της Γέννησης τα μέλη της χορωδίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης, υπό τη διεύθυνση του Κων. Σιάχου. Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία του πρωτοσύγκελλου της Μητρόπολης αρχιμανδρίτη Φιλίππου Χαμαργιά και απαγγελίες ποιημάτων και αφηγήσεις κειμένων από παιδιά των Ενοριακών Συνάξεων.

Την εκδήλωση διάνθησε μουσικά η μόλις πριν λίγους μήνες δημιουργηθείσα παιδική χορωδία της Μητρόπολης, υπό τη διεύθυνση του πρωτοπρεσβύτερου Ζαφειρίου Κουτελιέρη, ενώ συγκινητικό ήταν το προσκύνημα των παιδιών προς το Θείο Βρέφος, δημιούργημα και έμπνευση του αρχιμανδρίτη Χριστοφόρου Νταμάτη. Την εκδήλωση έκλεισε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ευχαριστώντας πρωτίστως τα παιδιά για την άψογη εμφάνιση και απόδοση, τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία και τους διοργανωτές της εκδήλωσης, τον πρωτοσύγκελλο και τον π. Χριστοφόρο για την πρωτοβουλία, αλλά και τους πατέρες Σωτήριο Τζαϊλέα και Ζαφείριο Κουτελιέρη για τη συνεργασία. Τελειώνοντας, όλα τα παιδιά ανέβηκαν επί σκηνής και έψαλαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, ενώ προσφέρθηκε στον σεβασμιώτατο ως δώρο ένα καράβι.