Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 07:50

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Προέτρεψε τους πιστούς να πάρουν μόνοι τους το αντίδωρο (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας ιερούργησε χθες στον ναό του Αγίου Νικολάου Φλαρίου στην Καλαμάτα, με την ευκαιρία της φιλοξενίας στον ναό των Αχράντων Παθών του Κυρίου από τη Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας.

Ο κ. Χρυσόστομος, αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού, προέτρεψε τους πιστούς να είναι προσεκτικοί, να τηρούν τους κανόνες υγιεινής που προβλέπονται και που επιβάλλονται, και να είναι επαγρυπνούντες και προσευχόμενοι. Μάλιστα, επιθυμώντας να ευαισθητοποιήσει το εκκλησίασμα, πρότεινε στους πιστούς να λάβουν μόνοι τους το αντίδωρο μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, ώστε να τους προφυλάξει, μιας και όπως χαρακτηριστικά είπε: “Μπορεί να είμαι κι εγώ φορέας μετάδοσης και διασποράς του ιού, άθελά μου και να μην το γνωρίζω”.

Στο κήρυγμά του ο μητροπολίτης Μεσσηνίας τόνισε πως “η ευαγγελική περικοπή έρχεται να μας υπομνήσει πως ο Κύριος επιβραβεύει την πίστη και, μέσα από την θαυματουργική του ευεργεσία προς τον παραλυτικό, δίδει την απάντηση προς όλους όσοι αμφισβητούν την δύναμη της πίστεως των άλλων”.