Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020 15:52

Στο μετόχι του Βουλκάνου λειτούργησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Στο μετόχι του Βουλκάνου λειτούργησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας

Στο ναό της Ζωοδόχου Πηγής, μετόχι της Μονής Βουλκάνου στη Μεσσήνη, τέλεσε χθες τη θεία λειτουργία ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, με την ευκαιρία της ετήσιας 8ήμερης παραμονής της εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας στο μετόχι.

Τον πλαισίωσαν ο καθηγούμενος της Μονής Βουλκάνου αρχιμανδρίτης Προκόπιος Σμυρνής, οι πατέρες της μονής και οι εφημέριοι της Μεσσήνης.
Στο κήρυγμά του ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στη χθεσινή ευαγγελική περικοπή και ιδιαιτέρως στο γεγονός της υπακοής του Σίμωνος Πέτρου στο θέλημα του Θεού έναντι κάθε λογικής και εμπειρικής γνώσης. Τόνισε πως ο Πέτρος στο άκουσμα και μόνο της προτροπής του Ιησού “επανάγαγε εις το βάθος και χαλάσατε τα δίκτυα υμών εις άγραν” βάζοντας την πίστη πάνω από την εμπειρία του ως ψαράς, και υπακούοντας στη φωνή της πίστης έναντι της λογικής έτυχε της χάριτος του Θεού και της ευλογίας Του, η οποία αντικατοπτρίζεται στο πλήθος των ιχθύων. Εν συνεχεία προέτρεψε τους πιστούς σε κάθε δύσκολη περίσταση να πορεύονται στο δρόμο της λογικής στη ζωή τους, αλλά με οδηγό την πίστη στο Θεό.


NEWSLETTER