Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 07:52

Στην Καλαμάτα απότμημα της τιμίας κάρας του Αγίου Χαραλάμπους (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

 

 

Σε μια σεμνή τελετή, όπως αρμόζει στην περίοδο που διανύουμε, το απόγευμα της Τετάρτης, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο κλήρος, οι τοπικές αρχές και ο λαός υποδέχθηκαν στην πόλη της Καλαμάτας απότμημα της τιμίας κάρας του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού, από τη Μονή Βουλκάνου.

Η λειψανοθήκη, η φέρουσα το τίμιο απότμημα, εναποτέθηκε στο ναό Αναλήψεως του Κυρίου (στη Δυτική Παραλία), όπου και ακολούθησε η τέλεση ευχαριστηριακής δοξολογίας για την υποδοχή της τιμίας κάρας και προς ενίσχυση του δοκιμαζόμενου λαού μας από την πανδημία του κορονοϊού.

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας απευθυνόμενος στους πιστούς τόνισε τη μεγάλη ευλογία από την έλευση της τιμίας κάρας, λέγοντας ότι η παρουσία των λειψάνων των αγίων στη ζωή της Εκκλησίας μας, ενισχύει και ενδυναμώνει την πίστη του λαού με το Σωτήρα Χριστό, την οποία δεν μπορεί να αμαυρώσει ποτέ και κανένας.

Τέλος, συνεχάρη τον προϊστάμενο του ναού - αρχιμανδρίτη Αλέξιο Σαραντόπουλο και τους συνεφημερίους του για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης του προσκυνήματος.