Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 08:12

Υποτροφίες σε 6 νεοεισαχθέντες προπτυχιακούς φοιτητές από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Υποτροφίες σε 6 νεοεισαχθέντες προπτυχιακούς φοιτητές από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας

 

Τους 6 νεοεισαχθέντες προπτυχιακούς φοιτητές στους οποίους θα χορηγήσει τις νέες υποτροφίες αποφάσισε την Τρίτη σε συνεδρίασή του, υπό την προεδρία του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου, το Εκκλησιαστικό Ιδρυμα «Ταμείον Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας».

Πρόκειται για 6 οικονομικά αδύναμους φοιτητές και φοιτήτριες, οι οποίοι σπουδάζουν σε διάφορα πανεπιστημιακά τμήματα της Ελλάδας. Οι υπότροφοι αυτοί θα λαμβάνουν 300 ευρώ μηνιαίως καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους. Ανάμεσα στους νέους υποτρόφους συμπεριλαμβάνεται και ένας φοιτητής Ιατρικής Σχολής, ο οποίος λαμβάνει την υποτροφία εις μνήμην του ιατρού Ιωάννη Μίχου.

Από το 2010, πρώτο έτος λειτουργίας του Ταμείου, έχουν χορηγηθεί συνολικά 78 υποτροφίες, και συνεχίζουν σήμερα να λαμβάνουν την υποτροφία 20 φοιτητές και φοιτήτριες. Το ποσό δε το οποίο έχει διατεθεί από το Ιδρυμα ανέρχεται σε 820.000 ευρώ. Επιπλέον των υποτροφιών, σημαντικό ποσό έχει διατεθεί ως έκτακτο φοιτητικό βοήθημα σε 120 φοιτητές της Μεσσηνίας, καθώς και σε όσους φοιτητές πρόσφεραν εθελοντική εργασία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι νέες υποτροφίες θα δοθούν στους 6 φοιτητές και φοιτήτριες στις 12 Νοεμβρίου, στον ναό Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Καλαμάτας, μετά το πέρας της ακολουθίας του Εσπερινού.

Με την ευκαιρία αυτή ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Χρυσόστομος και τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν τις ευχαριστίες τους και για τη φετινή οικονομική ενίσχυση, προς: α) το Ιδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου και το Ιδρυμα Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου για τη μεγάλη οικονομική προσφορά τους, β) τον πρόεδρο και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του μητροπολιτικού ναού της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας,γ) το Διοικητικό Συμβούλιο του προσκυνήματος «Παναγία η Ελεήστρια» Κορώνης, δ) το Διοικητικό Συμβούλιο του προσκυνήματος «Παναγία Σγράπα» Πυλίας, ε) τον εφημέριο και τα μέλη της Επιτροπής του προσκυνηματικού ναού Αγίας Βαρβάρας Καλαμάτας, στ) τους φίλους του ιατρού Ιωάννη Μίχου, οι οποίοι εις μνήμην του διέθεσαν το χρηματικό ποσό της υποτροφίας για έναν φοιτητή Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου της Ελλάδας, και ζ) όλους τους επώνυμους και ανώνυμους πολίτες της Μεσσηνίας, οι οποίοι πρόσφεραν διάφορα χρηματικά ποσά ενισχύοντας τους σκοπούς του Ταμείου Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.


NEWSLETTER