Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021 13:38

Η Καλαμάτα γιόρτασε την πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή (βίντεο-φωτογραφίες)

Η Καλαμάτα γιόρτασε την πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή (βίντεο-φωτογραφίες)

Με λιτό τρόπο και με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, γιόρτασε σήμερα η Καλαμάτα την πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή.

Στην πανηγυρική θεία λειτουργία στον εορτάζοντα μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής, χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και παρέστη συγκεκριμένος αριθμός πιστών (50 το ανώτερο) μαζί με λίγους επίσημους, εκπροσώπους αρχών και φορέων.

Οι πιστοί που προσήλθαν στο ναό, έμπαιναν από τη βόρεια πόρτα του ναού, προσκυνούσαν την εικόνα της Παναγίας κι εξέρχονταν από τη νότια πόρτα.

Στο κήρυγμά του ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος μίλησε για γιορτή συνάντησης του Θεού με τον άνθρωπο, για πληρότητα μιας σχέσης που έχει τα στοιχεία της αγάπης, της ελευθερίας και της ανιδιοτέλειας. Επεσήμανε ότι ο Θεός θυσιάζεται, ταπεινώνεται για τον άνθρωπο και δίνει μια άλλη προοπτική στη ζωή του ανθρώπου, ενώ σημείωσε πως η Παναγία προσφέρει τη ζωή της για να φανερωθεί ο Χριστός, προκειμένου να σωθεί το ανθρώπινο γένος.

Στη θεία λειτουργία παρέστησαν οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καπέλιος και ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Σαράντος Μαρινάκης, ενώ ανάμεσα στους προσκυνητές ήταν και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο ναός της Υπαπαντής θα παραμείνει ανοιχτός σήμερα Τρίτη έως τις 8 το βράδυ.