Σάββατο, 08 Μαϊος 2021 08:33

Την πολιούχο της Παναγία Ελεήστρια γιόρτασε η Κορώνη

Γράφτηκε από την
Την πολιούχο της Παναγία Ελεήστρια γιόρτασε η Κορώνη

 

Την πολιούχο και προστάτιδά της Παναγία Ελεήστρια γιόρτασε χθες με κάθε μεγαλοπρέπεια η Κορώνη.

Η γιορτή ξεκίνησε με την τέλεση του όρθρου και την πανηγυρική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Ακολούθησε δέηση ενώπιον της θαυματουργής εικόνας και τρισάγιο στις προτομές του εθνομάρτυρος επισκόπου Κορώνης Γρηγορίου Μπίστη και του αείμνηστου μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου Δασκαλάκη.

Τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων πλήθος πιστών συνέρρευσε στο ιερό προσκύνημα, προκειμένου να συμμετάσχει στη θεία λειτουργία και να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας, τα ιερά γλυπτά της οποίας βρέθηκαν με θαυμαστό τρόπο.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας σημείωσε ότι “η Κορώνη εορτάζει την προστάτιδά της Παναγία Ελεήστρια σε μια περίοδο που η ανθρωπότητα δοκιμάζεται από την πανδημία. Ας την ικετεύσουμε να μας απαλλάξει σύντομα από αυτήν και να χαρίζει υγεία και δύναμη σε όλο τον κόσμο. Στους συντοπίτες μου Κορωναίους εύχομαι από καρδιάς χρόνια πολλά και η Μεγαλόχαρη να τους χαρίζει κάθε καλό”.

Στον εορτασμό παρέστησαν ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας, οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, ο τέως δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης, ο περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Σαρδέλης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και αρκετός κόσμος.

 

ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Στο Δήμο Πύλου - Νέστορος, τη γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής τίμησαν επίσης το ιερό προσκύνημα Ζωοδόχου Πηγής Σγράπας, το Κεφαλόβρυσο Χώρας και το Ρωμύρι Μεσοποτάμου. Προχθές Πέμπτη, τελέσθηκε στους πιο πάνω ναούς ο εσπερινός, με τον δήμαρχο να δίνει το «παρών» στο προσκύνημα της Σγράπας. Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε χθεςμε την τέλεση της πανηγυρικής θείας λειτουργίας.


NEWSLETTER