Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021 21:49

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Αναλήψεως στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Αναλήψεως στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

 

Με λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων εορτάστηκε σήμερα στην Καλαμάτα η Ανάληψη του Χριστού, στον φερώνυμο εορτάζοντα ιερό ναό στην Παραλία της πόλης.

Κατά τον όρθρο χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ενώ της θείας λειτουργίας προέστη ο μητροπολίτης Καρθαγένης Μελέτιος, συλλειτουργούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας, πλαισιουμένων υπό του πρωτοσυγκέλλου αρχιμ. Φιλίππου Χαμαργιά και άλλων ιερέων.

Ο κ. Χρυσόστομος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην εορτή της Αναλήψεως του Χριστού ευχόμενος το Άγιο Πνεύμα να καθοδηγεί τη ζωή όλων και να φέρνει την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εφημέριους του ναού για τη διακονία τους, αλλά και για την άψογη οργάνωση της πανηγύρεως.

Σε σύντομη προσφώνησή του, ο μητροπολίτης Καρθαγένης ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Μεσσηνίας για την τιμητική πρόσκληση συμμετοχής του στον εορτασμό, ενώ μετέφερε την αγάπη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου.

Με τη σειρά του, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας εξήρε την προσωπικότητα του μητροπολίτη Καρθαγένης και το έργο που επιτελεί στην Αφρική, μεταφέροντας το μήνυμα του Χριστού και της αγάπης.

Με το πέρας της θείας λειτουργίας ο μητροπολίτης Μεσσηνίας χειροθέτησε σε αναγνώστη τον Παναγιώτη Δημητρόπουλο, ιεροψάλτη του ναού επί σειρά ετών.

Παρέστησαν οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλοι αιρετοί.


NEWSLETTER