Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021 09:04

Γενική συνέλευση των ιδρυμάτων της Μητρόπολης Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Γενική συνέλευση των ιδρυμάτων της Μητρόπολης Μεσσηνίας

Προεδρεύοντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η γενική συνέλευση των ιδρυμάτων της Μητρόπολης Μεσσηνίας και συγκεκριμένα του Ιδρύματος Απόρων Ψυχοπαθών «Ο Προφήτης Ηλίας» και του Ασύλου Ανιάτων «Η Στέγη της Εκκλησίας». Στη συνέλευση επισημάνθηκε η απρόσκοπτη λειτουργία των ιδρυμάτων κατά την περίοδο της πανδημίας.

Η γενική συνέλευση έγινε στον ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας προς αποφυγή συνωστισμού και για να υπάρχει η δυνατότητα τήρησης των αποστάσεων μεταξύ των παρευρισκομένων.

Κατά την έναρξη της συνέλευσης και μετά από την καθιερωμένη προσευχή, ο κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε άπαντα τα μέλη, τους κληρικούς και λαϊκούς, τους δωρητές και εθελοντές για τη συναντίληψη και την από μέρους τους στήριξη στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της τοπικής Εκκλησίας, ενώ εξήρε τον υποδειγματικό τρόπο λειτουργίας των ιδρυμάτων κατά την περίοδο της δοκιμασίας του κορονοϊού. 

Εν συνεχεία πήραν το λόγο οι δύο γραμματείς των ιδρυμάτων Παύλος Μπουζιάνης και Βασίλης Χαντζής, οι οποίοι ανέγνωσαν τις εκθέσεις πεπραγμένων και τους οικονομικούς απολογισμούς του περσινού έτους 2020. Άπαντες οι παρόντες ενέκριναν αυτούς και ο μητροπολίτης αφού ευχαρίστησε τους δύο γραμματείς, ενημέρωσε τα μέλη της γενικής συνέλευσης για την πορεία των εργασιών ανοικοδόμησης και αποπεράτωσης της νέας πτέρυγας των ιδρυμάτων, πλησίον του ήδη υπάρχοντος κτηριακού συγκροτήματος, για την οποία έχει ήδη δαπανηθεί ποσό πλέον των 3.000.000 ευρώ. Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, με σκοπό την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία των ιδρυμάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER