Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 22:38

Ο εορτασμός στον ναό Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ο εορτασμός στον ναό Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας

 

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε σήμερα η μνήμη του Αγίου Νικολάου του εν Μύροις στη Μητρόπολη Μεσσηνίας.

 Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο ιστορικός ναός του Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας, όπου τελέστηκε ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, τον οποίο πλαισίωσαν ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, ο αρχιμανδρίτης Αλέξιος Αρώνης, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γιαννόπουλος, ο ιερέας Βασίλειος Κουτσόγιαννης και ο διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος. 

Παρόντες ήταν ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι. Από τα Σώματα Ασφαλείας παρευρέθηκαν ο διευθυντής Αστυνομίας Μεσσηνίας Ηλίας Αξιοτόπουλος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας Θανάσης Κατσαφάδος, εκπρόσωποι της Αεροπορίας και του Στρατού και σύσσωμο το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, με επικεφαλής το λιμενάρχη, αντιπλοίαρχο Νίκο Γιαννουλάτο.

Πριν το πέρας της λειτουργίας τελέστηκε και η καθιερωμένη αρτοκλασία, την οποία προσφέρει κάθε χρόνο το προσωπικό του Λιμεναρχείου Καλαμάτας.  


NEWSLETTER