Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 21:16

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στη Μητρόπολη Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στη Μητρόπολη Μεσσηνίας

 

Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως τιμήθηκε στη Μητρόπολη Μεσσηνίας χθες. Επίκεντρό της ήταν ο ιστορικός Ναός του Αγίου Νικολάου Φλαρίου στο κέντρο της Καλαμάτας, όπου χοροστάτησε στον όρθρο και προέστη της θείας λειτουργίας ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Τον σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο πρωτοσύγκελλος και προϊστάμενος του ναού, αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, ο συνεφημέριός του πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γιαννόπουλος και ο διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος. Κατά τη θεία λειτουργία, ο σεβασμιώτατος τιμώντας την Κυριακή της Γ' Εβδομάδος των Νηστειών, ως ημέρα αφιερωμένη στις ιερατικές κλίσεις, τέλεσε τη χειροτονία σε διάκονο του Ηλία Διαμαντόπουλου. 

Στο ναό τελέστηκε και η λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού και όλοι πήραν λουλούδια και δενδρολίβανο, με πρώτους τον αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλο, τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, τον πρόεδρο της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτη Λύρα, αντιδημάρχους και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.  

Στη συνέχεια ο κ. Χρυσόστομος προήδρευσε της γενικής συνέλευσης των ιδρυμάτων της Μητροπόλεως Μεσσηνίας στο Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας.

 

Ο μητροπολίτης στη Μεθώνη

Στο Ναό Αγίου Νικολάου Μεθώνης βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Ο σεβασμιώτατος προέστη του εσπερινού και στη συνέχεια έψαλε τη Γ' στάση της Ακολουθίας των Χαιρετισμών της Θεοτόκου, πλαισιωμένος από τον εφημέριο του ναού π. Δημήτριο Καλδή και τον διάκονο Θεόφιλο Κυριάκο.  

Το “παρών” έδωσαν ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας και ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης. 

 

 

 


NEWSLETTER