Δευτέρα, 23 Μαϊος 2011 15:09

Ο Καραβάς γιόρτασε τους πολιούχους του

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάστηκε στον Καραβά η μνήμη των πολιούχων του χωριού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Την Παρασκευή 20 Μαΐου, παραμονή της εορτής, πλήθος πιστών βρέθηκε στον πανηγυρικό εσπερινό του Ιερού Ναού. Το παρόν έδωσαν επίσης ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δ.Σ. Σπάρτης κ. Κώστας Φούρκας, ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Γιάννης Καρμοίρης, και οι Πρόεδροι των Τ.Κ. Λογγάστρας, Αγίας Ειρήνης και Τρύπης κ.κ. Παναγιώτης Γεωργανές, Γεώργιος Σούπος και κα. Νικολέτα Ασπιώτη αντίστοιχα.
Την επόμενη μέρα, ανήμερα της εορτής των δύο Αγίων, την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό τέλεσε ο θεοφιλέστατος μητροπολίτης Ανδρούσης κ.κ. Θεόκτιστος, συνοδευόμενος από ιερείς και ιερομονάχους. Ανάμεσα στον πολυπληθή κόσμο που εκκλησιάστηκε στην ενορία του Καραβά ήταν ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Γρηγόρης Αποστολάκος, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος, οι Αντιδήμαρχοι Σπάρτης κ.κ. Απόστολος Σκρεπέτης και Γιάννης Καρμοίρης, οι Δ.Σ. Σπάρτης κ.κ. Παρασκευάς Καλομοίρης, Δημήτρης Αποστολάκος και Ιωάννης Ράλλης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λογγάστρας κ. Παναγιώτης Γεωργανές και ο πρώην Πρόεδρος του Τ.Δ. Σουστιάνων κ. Θεόδωρος Παπαδάκος.
Ύστερα από το πέρας της Θεία Λειτουργίας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά έστησε μια μικρή εκδήλωση με σουβλάκια, κρασί και αναψυκτικά στον προαύλιο χώρο του Ναού για τους παρευρισκόμενους, κατά τη διάρκεια της οποίας κληρώθηκαν τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς του Συλλόγου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης η πολιτευτής Λακωνίας κα. Φεβρωνία Πατριανάκου.
Εξάλλου, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά απέστειλαν μία εκ καρδίας επιστολή στον π. Δημήτριο Βουνάση, τέως εφημέριο της οικίας ενορίας, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα, με την οποία τον ευχαριστούσαν για την πολυετή παρουσία του στο χωριό, μεταφέροντάς του ταυτόχρονα τις ευχές όλων των κατοίκων του Καραβά.
Η μέρα έκλεισε με την ευχή του χρόνου να μη λείπει κανείς… Τέλος, τα μέλη και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά εύχονται σε όλους χρόνια πολλά.


Πηγή: e-karavas.gr
Φωτογραφίες: Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά