Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015 14:27

Εσπασε ο πάγος μεταξύ Χρυσόστομου - Κατρούγκαλου 

Εσπασε ο πάγος μεταξύ Χρυσόστομου - Κατρούγκαλου 

Εθιμοτυπική επίσκεψη γνωριμίας στο μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο πραγματοποίησε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της μητρόπολης, «ο υπουργός έτυχε θερμής υποδοχής από το μητροπολίτη. Κατά τη συνάντησή τους, η οποία διήρκησε αρκετή ώρα, συζήτησαν θέματα εκκλησιαστικού, πολιτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Ο κ. Κατρούγκαλος, όντας βουλευτής του νομού, ενημέρωσε το μητροπολίτη ότι καθηκόντως και εν ευθέτω χρόνω θα επισκεφτεί και τους δύο όμορους μητροπολίτες Τριφυλίας και Μάνης».

Εκτιμάται ότι η συνάντηση ήταν ευκαιρία να σπάσει ο πάγος μεταξύ των δύο ανδρών, καθώς μέσα στο 2015, σε εορταστικές εκδηλώσεις στην Καλαμάτα, υπήρξε κλίμα αντιπαράθεσης.

Την πρώτη φορά στο γεύμα του Δήμου Καλαμάτας, στις 2 Φεβρουαρίου στη γιορτή της Υπαπαντής, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ως αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης τότε, είχε σημειώσει ότι «ήταν μεγάλη η συμβολή του κλήρου στην Εθνική Αντίσταση. Τρεις μητροπολίτες όρκισαν την κυβέρνηση του βουνού. Εκατόν εξήντα οκτώ ιερείς σκοτώθηκαν με τους αντάρτες ή εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς». Ηταν η απάντησή του στο μητροπολίτη Μεσσηνίας για το άρθρο του κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο οποίο ο κ. Χρυσόστομος αναφερόταν και στο ζήτημα διαχωρισμού Κράτους ­- Εκκλησίας.

Στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ο κ. Κατρούγκαλος δεν είχε προσκυνήσει το σταυρό που του είχε τείνει ο μητροπολίτης, με την ολοκλήρωση της δοξολογίας στο μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής. Κι εκφράζοντας τη δυσφορία του ο κ. Χρυσόστομος είχε πάει με το αυτοκίνητό του -και όχι πεζός μαζί με τους άλλους επισήμους- στην κατάθεση στεφανιών στην πλατεία 23ης Μαρτίου, και αργότερα στην κεντρική πλατεία για να παρακολουθήσει την παρέλαση.

Γ.Σ.