Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011 15:33

Οδηγίες της Αστυνομίας για προστασία από κλοπές γεωργικών μηχανημάτων

Γράφτηκε από την

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου, με σκοπό την πρόληψη κλοπών γεωργικών μηχανημάτων, συνιστά - συμβουλεύει τους αγρότες και τους ιδιοκτήτες γεωργικών μηχανημάτων, να λαμβάνουν μέτρα ασφάλειας - αποτροπής τέτοιων κλοπών:

Ενδεικτικά, μπορείτε να λαμβάνετε τα ακόλουθα μέτρα

- Πριν φύγετε από το κτήμα σας να βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες της αποθήκης σας είναι καλά ασφαλισμένες.
- Να μην αφήνετε ποτέ τα κλειδιά των γεωργικών μηχανημάτων σας, επάνω σ’ αυτά.
- Να αποφεύγετε να αφήνετε εκτεθειμένα τα εργαλεία και τα γεωργικά σας μηχανήματά, ιδιαίτερα σε ερημικά σημεία, όπου είναι πιο εύκολο να σας τα αφαιρέσουν.
- Καλό θα είναι να τοποθετείτε στις αποθήκες σας συστήματα ασφαλείας που θα αποτρέπουν τους επίδοξους δράστες καθώς εάν είναι δυνατόν, χρονοδιακόπτη αυτόματου φωτισμού.
- Χρήσιμο θα ήταν να έχετε φωτογραφίσει τα μηχανήματά σας, γεγονός που διευκολύνει τις Αστυνομικές αρχές, στην αναζήτηση τους σε περίπτωση κλοπής.
- Επίσης η καταγραφή των αριθμών πλαισίου ή κινητήρα, καθώς και όπου αλλού υπάρχει, διευκολύνει το έργο της Αστυνομίας σε περίπτωση κλοπής.
- Σε περίπτωση που κάτι σας προκαλεί υπόνοιες και μπορεί να σχετίζεται με τη συγκεκριμένη εγκληματική δραστηριότητα, να το αναφέρετε στις κατά τόπους Αστυνομικές αρχές.
- Εάν χάσετε ή σας έχουν κλέψει γεωργικό μηχάνημα, ή εάν ο χώρος της αποθήκης σας έχει παραβιασθεί, να ενημερώσετε αμέσως την Αστυνομία (100).


NEWSLETTER