Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016 16:43

Ομιλία Καπετανάκη για τη μάχη της Βέργας 

Γράφτηκε από την
Ομιλία Καπετανάκη για τη μάχη της Βέργας 

Για τη μάχη της Βέργας (1826) θα μιλήσει ο συγγραφέας, μελετητής της ιστορίας της Μάνης και πρόεδρος της Εταιρείας Λακωνικών Σπουδών Σταύρος Καπετανάκης σήμερα στις 9 μ.μ., στην  ''Μπουκαδούρα" (Πάρκο Λιμενικού Καλαμάτας).

Η ομιλία θα γίνει στο πλαίσιο των μαθημάτων τοπικής ιστορίας που οργανώνουν η ομάδα ''Πάμε βόλτα'', ο ''Πολιτιστικός αντίλογος'' και το ''Ματαρόα''. Την εκδήλωση, που συνδιοργανώνεται από την Πρωτοβουλία Πολιτών Βέργας και Καλαμάτας για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό, θα συντονίσει ο Κώστας Μαρκάκης, μέλος της Πρωτοβουλίας.

Ο Σταύρος Γεωργίου Καπετανάκης γεννήθηκε το 1933. Το 1951-1957 έκανε σπουδές ιατρικής στο Α.Π.Θ. Το 1961 απόκτησε τον τίτλο ειδικότητας μετά από ειδίκευση στην Ψυχολογική και Νευρολογική Κλινική του Α.Π.Θ. Το 1963 αναγορεύτηκε διδάκτορας και μετεκπαιδεύεται επί 2 έτη στο Λονδίνο. Το 1971 υπηρέτησε ως άμισθος υφηγητής Ψυχιατρικής στο Α.Π.Θ. Από το 1973 είναι διευθυντής του Ψυχιατρικού Κέντρου στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”. Από το 1985 έως τη συνταξιοδότησή του το 2000, διετέλεσε διευθυντής του Ψυχιατρικού Τμήματος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (“Δαφνί”). Επί δεκαετίες ασχολήθηκε συστηματικά με τη μελέτη της ιστορίας της Μάνης και συνέγραψε πλήθος βιβλίων και άρθρων σε εφημερίδες και περιοδικά. Το σύνολο των συγγραμμάτων του, καθώς και πλήθος άλλων άρθρων και μελετών για τη Μάνη και τους Μανιάτες, διατίθενται μέσω της ιστοσελίδας της “Εταιρείας Λακωνικών Σπουδών” (www.etlasp.gr), της οποίας τα τελευταία χρόνια είναι πρόεδρος.

 

 

 


NEWSLETTER