Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016 14:50

Μεγάλες ζημιές στο ΚΕΘΕΑ "Κύτταρο"

Μεγάλες ζημιές έπαθε η Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ "Κύτταρο" στη Σπερχογεία, από την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 7ης Σεπτεμβρίου και έπληξε όλο το Νομό Μεσσηνίας.

Από την πλημμύρα (το νερό έφτασε περίπου στο 1 μέτρο) καταστράφηκε μεγάλο μέρος του εξοπλισμού που βρισκόταν εντός του χώρου (έπιπλα, γραφεία, ηλεκτρικές συσκευές, υπολογιστές, γεωργικά μηχανήματα), δημιουργήθηκαν σημαντικά προβλήματα στην υποδομή (χωρίσματα, γυψοσανίδες), ενώ έχουν καταστραφεί πλήρως οι ξύλινες κατασκευές (ντουλάπες, τραπέζια, κρεβάτια) και τα ηλεκτρικά και τηλεπικοινωνιακά δίκτυα.

Παρά τις πολύωρες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος και του νερού, έγιναν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες ώστε η Θεραπευτική Κοινότητα να συνεχίσει τη λειτουργία της. Βοήθησαν όλες οι μονάδες του προγράμματος αλλά και γείτονες, τους οποίους το ΚΕΘΕΑ ευχαρίστησε θερμά.

Αυτή τη στιγμή η προσπάθεια επικεντρώνεται στην επισκευή και ανάπλαση των χώρων, όπως γίνεται γνωστό από ανακοίνωση. Για τα μέλη και το προσωπικό του προγράμματος, η προσπάθεια δεν παύει. Ο αγώνας για την προσωπική αλλαγή συνεχίζεται. Η ίδια ανακοίνωση κάνει γνωστό πως τα μέλη θα είναι δίπλα, όσο περισσότερο μπορούν, ηθικά, αλλά και με εθελοντική εργασία, στις προσπάθειες των γειτονικών περιοχών για ανάκαμψη.