Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016 17:52

Ξεκινά αύριο το Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Γράφτηκε από την
Ξεκινά αύριο το Φεστιβάλ της ΚΝΕ

 

Κάλεσμα σε όλους τους νέους και στο λαό της Καλαμάτας απηύθυναν χθες το πρωί τα στελέχη της ΚΝΕ Καλαμάτας, για συμμετοχή στο 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, που θα γίνει στο Πάρκο Λιμενικού στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου, αύριο Παρασκευή και Σάββατο. 

Οπως δήλωσε η Χρύσα Καροπούλου, οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις έχουν ξεκινήσει από τις αρχές καλοκαιριού, σε Μεσσήνη, Πύλο και Καλαμάτα, ενώ έχει γίνει και Φεστιβάλ Ταινιών. "Το Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στηρίζεται στον εθελοντισμό, στην ανιδιοτέλεια και στο μεράκι των στελεχών του" πρόσθεσε. 

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι το εξής: Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου: συναυλία από το μαθητικό συγκρότημα "Μαύρα κύματα», μουσικοθεατρικό αφιέρωμα για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, stand up comedy από τον Χριστόφορο Ζαραλίκο, συναυλία με τους Γιάννη Γιοκαρίνη και το Λάκη Παπαδόπουλο, λαϊκό γλέντι.

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου: στις 9.30 μ.μ. ομιλία με τη Λουΐζα Ράζου μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, συναυλία με το μαθητικό συγκρότημα "Freakers", με το νεανικό συγκρότημα της Τζίνας Βελδέκη (Σπάρτη). Αργότερα στη σκηνή θα ανέβουν οι Θάνος Μικρούτσικος και Μίλτος Πασχαλίδης. Ακολουθεί λαϊκό γλέντι. 

Η ώρα έναρξης των εκδηλώσεων είναι στις 8.30 μ.μ. Επίσης το Σάββατο στις 7.30 θα γίνει συζήτηση στο Μαθητικό Στέκι για το "σχολείο και την κοινωνία που έχουμε ανάγκη". Θα προβληθεί βίντεο από τους μαθητικούς αγώνες της προηγούμενης χρονιάς.

Στο χώρο θα λειτουργούν: έκθεση με ντοκουμέντα από τη δράση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, από την ίδρυση του μέχρι την τελική αναμέτρηση, έκθεση για το Λαϊκό Διδασκαλείο Πελοποννήσου που λειτούργησε στην ελεύθερη περιοχή της Πελοποννήσου το 1947, βιβλιοπωλείο με όλες τις νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων «Σύγχρονη εποχή», παιδότοπος με κλόουν, ταβέρνα – μπαρ.

Γ.Σαρ. 


NEWSLETTER