Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 19:13

Υποδοχή πρωτοετών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Τους πρωτοετείς φοιτητές υποδέχεται και επισήμως αύριο Πέμπτη 20 Οκτωβρίου η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.

Στη σχετική τελετή -η οποία θα γίνει στο αμφιθέατρο της Σχολής «Ν. Πολίτης» και θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι- τους φοιτητές θα καλωσορίσουν, ο αναπληρωτής πρύτανης του Πανεπιστημίου καθηγητής Γιώργος Ανδρειωμένος, ο κοσμήτορας της σχολής καθηγητής Αλέξιος Σαββίδης, οι πρόεδροι των δύο τμημάτων, αναπληρωτές καθηγητές Νικ. Ζαχαριάς (ΤΙΑΔΠΑ) και Βασ. Κωνσταντινόπουλος (Φιλολογίας), μέλη ΔΕΠ και του προσωπικού του ιδρύματος, καθώς επίσης εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων. 

Μετά την τελετή θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση προς τιμήν των πρωτοετών. 

Σε ανακοίνωσή της η σχολή αναφέρει ότι «η υποδοχή γίνεται στο πλαίσιο εγκαθίδρυσης πνεύματος εμπιστοσύνης και αμοιβαιότητας μεταξύ φοιτητών και πανεπιστημιακής κοινότητας, με στόχο την εδραίωση μιας εκπαίδευσης με όραμα ελπίδας και δικαιοσύνης. Μιας εκπαίδευσης που αντιπαραβάλλει στον απρόσωπο χαρακτήρα της σύγχρονης ζωής που έχει παρεισφρήσει και στη βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, την αξία της διαπροσωπικής επικοινωνίας και εκπαιδευτικής σχέσης ως μέγιστης και κομβικής σημασίας οντότητας, που αναπτύσσεται σε κάθε περιβάλλον διαπροσωπικής επικοινωνίας και μάθησης και γι' αυτό ανταποκρίνεται στις διαχρονικές ανάγκες του ανθρώπινου προσώπου δίνοντας ώθηση και νόημα στις σπουδές του εν δυνάμει νεαρού επιστήμονα».