Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016 18:05

10 προσλήψεις στα δικαστήρια της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
10 προσλήψεις στα δικαστήρια της Καλαμάτας

Συνολικά 10 νέοι υπάλληλοι προβλέπεται να προσληφθούν στις δικαστικές υπηρεσίες της Καλαμάτας, σε σύνολο 760 θέσεων που ενέκρινε το υπουργείο Δικαιοσύνης στα δικαστήρια όλης της χώρας.

Οι διορισμοί αναμένεται να πάρουν ΦΕΚ τις επόμενες μέρες και σύμφωνα με πληροφορίες της "Ε" από τους 10, οι 4 θα πάνε στο Πρωτοδικείο, 2 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και 4 στο Ειρηνοδικείο. Βέβαια, ακόμα εκκρεμεί ο διορισμός δύο ατόμων με το διαγωνισμό του 1998, αλλά όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στις προαναφερόμενες δικαστικές υπηρεσίες τα 10 άτομα, όποτε αυτά έρθουν, θα αποσυμφορήσουν την κατάσταση. 

Είναι γνωστό ότι εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού πολλές υποθέσεις του Πρωτοδικείου Καλαμάτας φτάνουν στα όρια της παραγραφής μέχρι να εκδικαστούν, αφού το λιγοστό προσωπικό δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον μεγάλο όγκο δουλειάς και να καλύψει τις ανάγκες. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στις άλλες δικαστικές υπηρεσίες, όπου οι ελλείψεις είναι μεγάλες, και επιπλέον δικαστικοί υπάλληλοι δηλώνουν παραίτηση προκειμένου να βγουν στη σύνταξη κι αυτό χειροτερεύει την κατάσταση. 

Συγκεκριμένα στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας -σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που είχαν γίνει γνωστά- υπάρχουν 6 κενές οργανικές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων, 2 δακτυλογράφων και 3 επιμελητών. Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών 4 κενές θέσεις επιμελητών και 4 κενές οργανικές θέσεις γραμματέων. Στο Πταισματοδικείο υπάρχει 1 κενή θέση γραμματέα, ενώ στο Ειρηνοδικείο θα έπρεπε για κάθε δικαστή να αντιστοιχούν δύο γραμματείς έδρας, όμως οι ειρηνοδίκες είναι περισσότεροι από τους γραμματείς -κι ενώ προβλέπονται συνολικά 14 οργανικές θέσεις στην εν λόγω υπηρεσία, τον τεράστιο όγκο δουλειάς βγάζουν μόλις 6 υπάλληλοι. 

Ν.Κ.


NEWSLETTER