Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011 15:29

Ψήφισμα των ταξιτζήδων της Λακωνίας

Γράφτηκε από την

Δεν απαιτείται ενδελεχής μελέτη του προσφάτως ανακοινωθέντος Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων με τον γενικότερο τίτλο «Κανόνες ελεύθερης παροχής υπηρεσιών μεταφοράς με Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκίνητα (Νέα ΤΑΞΙ, Ειδικής Μίσθωσης μέχρι εννέα (9) θέσεων) και Μοτοσικλέτες Δημόσιας Χρήσης (Μ.Δ.Χ.)» για να αντιληφθεί κάποιος ότι:
Ο εμπνευστής του     Σ/Ν που εισήχθη προ λίγων ημερών στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση (και εγκρίθηκε), δεν έχει σχέση με Πολιτικό Πρόσωπο. Είναι δε ζητούμενο, το ποιούς(;) εκπροσωπεί.
Η φιλοσοφία που διέπει το συγκεκριμένο Σ/Ν για τα ΤΑΞΙ, στοχεύει σε ένα και μόνο: να διευκολύνει με κάθε τρόπο την άλωση του κλάδου μας από τα ολιγοπώλια. Περαιτέρω, στοχεύει στον εκτοπισμό από τον επαγγελματικό χάρτη χιλιάδων μικρομεσαίων αυτοαπασχολούμενων αυτοκινητιστών Ε.Δ.Χ.
Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουμε δεδομένων των ακολούθων:
Α) Μας υποχρεώνει σε ίδρυση Ε.Π.Ε. ή Α.Ε.
Εάν ο συντάκτης ήταν πολιτικό πρόσωπο θα είχε αντιληφτεί ότι το Σ/Ν αφορά μικρομεσαίους επαγγελματίες και όχι βιομήχανους και εφοπλιστές.
Β) Θα είχε αντιληφτεί επίσης, ότι επιχειρεί να νομοθετήσει επ’ ωφελεία πρωτίστως του κοινωνικού συνόλου και όχι επ’ ωφελεία καραδοκούντων μονοπωλιακών συμφερόντων.
Γ) Πράγματι τα πληθυσμιακά κριτήρια, βάσει της φιλοσοφίας του εμπνευστή του τερατουργήματος αυτού, δεν χρειάζονται. Για τον απλούστατο λόγο ότι από την στιγμή που υποχρεωτικώς οι υπηρεσίες ΤΑΞΙ θα παρέχονται από ΕΠΕ ή ΑΕ (με ότι αυτό συνεπάγεται νομικώς, λογιστικώς, λειτουργικώς, κ.λπ), δεδομένου επίσης ότι επιτρέπεται η αλόγιστη έκδοση αδειών όλων των ειδών (συμβατικών και ειδικών) βάσει συγκεκριμένων προϋποθέσεων που ευνοούν αποκλειστικώς τους μεγαλοσχήμονες και ουδόλως την μάνα με το άνεργο τέκνο (!), είναι μαθηματικώς βέβαιον ότι από τους περίπου 40.000 σημερινούς αυτοαπασχολούμενους θα αντέξει το πολύ ένας στους τρεις.
Άρα: δεν απαιτούνται πληθυσμιακά κριτήρια. Μεριμνεί ο «νομοθέτης» με το έκτρωμα που εμπνεύστηκε λύνοντας το ζήτημα άπαξ θέτοντας στο κοινωνικό περιθώριο 25-30.000 οικογενειάρχες που με ιδρώτα και αίμα αγόρασαν νομίμως στο παρελθόν εργασία, και, ενδεχόμενα, δεν πλησίασαν κάποιον από εσάς για να τους τη βρείτε.
Είναι ολοφάνερη και αποτυπώνεται εναργώς στο Σ/Ν τόσο η εμπάθεια-εκδικητικότητα προς τον κλάδο μας του  νοσηρού εγκεφάλου-συγγραφέα, όσο και η ρεβανσιστική του διάθεση.
Αυτό δεν είναι Σχέδιο Νόμου. Είναι Εκδίκηση.
Δεν είναι κοινωνική παρέμβαση. Είναι εν ψυχρώ εκτέλεση με όρους βεντέτας.
Δεν είναι σχεδιασμός. Είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών με πολλούς αποδέκτες.
Δεν είναι πολιτική πρόταση. Είναι απόπειρα ενταφιασμού μιας ολόκληρης κατηγορίας μικρομεσαίων επαγγελματιών. Είναι αφανισμός.
Δεν είναι αποτύπωση σκέψεων που επιχειρεί να δώσει στην κοινωνία καλύτερες υπηρεσίες ταξί. Είναι απροκάλυπτη απόπειρα βίαιης ανακατανομής εισοδήματος υπέρ των μονοπωλιακών συμφερόντων.

Στέλνουμε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση:
Α) Ναι στον εκσυγχρονισμό του κλάδου μας στα πλαίσια των προβλεπομένων στο Π.Δ. Ρέππα.
Β) Θα πολεμήσουμε με όλες τις ψυχικές, σωματικές και κοινωνικές δυνάμεις μας και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί προκειμένου να προασπίσουμε την επαγγελματική, οικογενειακή, κοινωνική και πολιτική μας αξιοπρέπεια.
ΑΝΤΙΛΗΦΤΕΙΤΕ  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ:
Δεν πρόκειται να αφήσουμε να κατασχέσουν τις περιουσίες μας.
Δεν θα τους αφήσουμε. Το θέμα θα πάει πολύ μακριά. Διότι ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται.
Δεν θα τους επιτρέψουμε να ξεπουλήσουν τα πάντα.
Δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργήσουν την Ελλάδα των λίγων και ισχυρών.
ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΜΙΑ ΜΑΣ.

Σ Α Σ   Ζ Η Τ Ο Υ Μ Ε
Με τη δύναμη που αντλείτε από όλους τους πολίτες, και, κυρίως, από τη συνείδησή σας, μέσα από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες να αναγκάσετε τον εκτραπέντα κ. Ραγκούση να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της ευθύνης του απέναντι στους πολίτες που υπηρετεί καθώς και τα αποτελέσματα που θα παραχθούν από την ενδεχόμενη εφαρμογή των ανερμάτιστων πολιτικών του πειραματισμών. Ο κ. Ραγκούσης κύριοι Βουλευτές μας εξαπάτησε και εξαπάτησε και εσάς: Ενώ σε απάντηση σχετικής ερώτησης που καταθέσατε (κ.κ. Δαβάκης, Αποστολάκος) απάντησε στις 04 Αυγούστου «…Το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων έχει ήδη ξεκινήσει εξαντλητικό διάλογο με τους αρμόδιους φορείς…» δεν αξιώνει να μας συναντήσει, και μάλιστα δεν απαντά ούτε σε έγγραφα αιτήματά μας προς τούτο. Ως φαίνεται, ως αρμόδιους φορείς-συνομιλητές στην «εξάντληση του διαλόγου» για την παρουσίαση αυτού του τερατουργήματος είχε όλους τους άλλους (τις δύο πολύτεκνες μητέρες με τα δύο χιλιάδες παιδιά που έχουν αιτηθεί από δυο χιλιάδες άδειες η κάθε μία, τους εκπροσώπους του τουρισμού, τραπεζίτες, κ.ά.). Οι μόνοι που έλειψαν από τον «εξαντλητικό διάλογο» είμαστε εμείς. Οι ιδιοκτήτες επαγγελματίες τους οποίους ο κ. Υπουργός προσπαθεί να συκοφαντήσει ως υποκινούμενους από κόμματα. Επίσης δεν βλέπουμε να εντάσσει ως συνομιλητές πουθενά και τους Περιφερειάρχες ο κ. Ραγκούσης. Αναρωτιόμαστε, ο Περιφερειάρχης Αττικής, ο κ. Σγουρός, που ανέλαβε πρωτοβουλία συνάντησης όλων των Περιφερειαρχών με τον Κλάδο μας στις 05 Αυγούστου, προκειμένου να ανασταλεί η απεργία μας θα απαιτήσει από τον κ. Ραγκούση τη συμμετοχή του στο διάλογο;
Σε κάθε περίπτωση, για όλους τους λόγους που προαναφέραμε, αν και εφόσον το νομοσχέδιο αυτό φτάσει ως έχει για ψήφιση στη Βουλή θα πρέπει να το καταψηφίσετε. Τη θεωρητική-πολιτική-κομματική προσέγγιση ότι ένας βουλευτής ψηφίζει σύμφωνα με τις επιταγές του κόμματος που εκλέγεται θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν τη συμμερίζεται ο κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος, με τις κατά καιρούς δηλώσεις του, δείχνει ότι λέει έξω από τα δόντια αυτά που πιστεύει. Και σε αυτή την ιστορία ο κ. Γρηγοράκος ήταν ο μόνος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος που πρότεινε δημόσια την παραίτηση του κ. Ραγκούση. 

Για το Σωματείο ταξί
Ο πρόεδρος Σωτήριος Π. Ροϊνός

Για το ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ ΣΠΑΡΤΗΣ
Ο πρόεδρος Γεώργιος Ι. Κούτσαρης