Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2016 14:13

Η γενική συνέλευση του Εμπορικού Κυπαρισσίας 

Η γενική συνέλευση του Εμπορικού Κυπαρισσίας 

Γενική συνέλευση πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας ενόψει των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν σήμερα από τις 2.30 το μεσημέρι μέχρι τις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Στην συνέλευση που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον εμπορικό κόσμο της περιοχής, ενώ κατατέθηκαν και υποψηφιότητες για τις εκλογές. 

Κυρίαρχο ζήτημα συζήτησης ήταν αυτό της λαϊκής αγοράς Κυπαρισσίας, όπου ως γνωστόν έχουν ξεκινήσει έλεγχοι από την Αστυνομία μετά τις καταγγελίες που έγιναν από πολίτες εμπόρους της πόλης. Τονίστηκε ότι θα πρέπει να μπει μια νομιμότητα και τάξη και όχι να είναι χώρος όπου μπορεί ο καθένας να πουλά ό,τι θέλει χωρίς να ελέγχεται από τον καθένα. Θέλουμε -είπαν οι έμποροι- την λειτουργία της λαϊκής αγοράς αλλά με νόμιμο τρόπο. Ασκησαν δε έντονη κριτική στην δημοτική αρχή που τόσα χρόνια δεν έχει κάνει τίποτα για αυτό το θέμα και γενικά εξέφρασαν αρκετά παράπονα γιατί δεν βλέπουν τον δήμο να τους στηρίζει. Μάλιστα υπήρξαν και εσωτερικές διαφωνίες για το κατά πόσο η καταγγελία που έγινε για την λαϊκή αγορά έπρεπε να γίνει από μεμονωμένους εμπόρους ή μέσω του Εμπορικού Συλλόγου.

Σε ό,τι αφορά την σημερινή εκλογική διαδικασία οι υποψήφιοι είναι: Για το Διοικητικό Συμβούλιο: Δημήτρης Αβδάλας, Μαρία Αναγνωστοπούλου, Κωνσταντίνος Γκότσης, Γεώργιος Καπερώνης, Ελένη Καραγιώργου, Δημήτρης Καρυτινός, Αννα Κόντου, Παναγιώτης Λαμπρόπουλος, Ελένη Ματζούνη – Κουρέτα, Νικόλαος Μπούκαλης, Αριστομένης Παναγιωτόπουλος, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Κωνσταντίνα Σκορδίλη, Δημήτρης Τερζής, Σπυρίδων Χηνόπουλος, Νικόλαος Χρυσανθόπουλος.

Για την Ελεγκτική Επιτροπή: Γεώργιος Γεωργακόπουλος, Ματούλα Κωστοπούλου, Σοφία Μπίτσικα, Κωνσταντίνος Πράπας, Σωτήριος Παπαδόπουλος.

Για την Ομοσπονδία Ε.Σ.Π.: Δημήτριος Αβδάλας, Κωνσταντίνος Γκότσης, Χρύσα Θεοδωροπούλου, Δημήτριος Καρυτινός, Κωνσταντίνα Σκορδίλη, Σπυρίδων Χηνόπουλος. 

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι "δικαίωμα ψήφου έχουν οι επαγγελματίες της πόλης μας (εντός Τ.Κ. 24 500) και οι οποίοι απαραίτητα είναι ασφαλισμένοι στον Ο.Α.Ε.Ε. Η μεγίστη συμμετοχή μας καθιστά τον σύλλογό μας πιο δυνατό προς όλες τις κατευθύνσεις".

 

Κ.Μπ.