Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2016 19:01

Ενημερωτική εκδήλωση για τα υλικά κατεδαφίσεων στην Καλαμάτα

Ενημερωτική εκδήλωση για τα υλικά κατεδαφίσεων στην Καλαμάτα

 

Ενημερωτική συνάντηση με θέμα "Ανακύκλωση αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) στη Μεσσηνία - έναρξη εφαρμογής νομικού πλαισίου", πραγματοποιείται στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο "Rex", το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, στις 10.30 το πρωί.

Την εκδήλωση οργανώνει το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΣΣΕΔ ΑΕΚΚ) "Ανακύκλωση Αδρανών Νότιας Ελλάδας - ΑΑΝΕΛ". 

Στόχος της συνάντησης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, είναι η ενημέρωση σε σχέση με τα ακόλουθα θέματα: Οι ρόλοι και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από το ισχύον νομικό πλαίσιο, οι στόχοι και τα οφέλη της ανακύκλωσης των ΑΕΚΚ, οι μελλοντικές ενέργειες που απαιτούνται και προγραμματίζονται, και

η σημερινή κατάσταση της ανακύκλωσης ΑΕΚΚ στην Μεσσηνία.

Η συνάντηση θα περιλαμβάνει εισηγήσεις, μετά το πέρας των οποίων προβλέπεται χρόνος για συζήτηση,  προκειμένου να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα των συμμετεχόντων.

Η συνάντηση στην οποία θα απευθύνει χαιρετισμό ο δήμαρχος Καλαμάτας Π.  Νίκας, απευθύνεται στις αρμόδιες υπηρεσίες, τους φορείς και τους επαγγελματίες των οποίων το αντικείμενο σχετίζεται με τα Απόβλητα Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων, καθώς και στους πολίτες.

Παράλληλα με την ενημερωτική συνάντηση, την ίδια μέρα από τις 10 το πρωί, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, μπροστά από το Δημαρχείο, θα πραγματοποιηθούν δράσεις για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού με στόχο την ευαισθητοποίησή τους μέσω τέχνης, καθώς και διανομή ενημερωτικού υλικού στους πολίτες.

Οι οργανωτές θεωρούν ότι το θέμα των Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη Μεσσηνία. Ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες καταστροφές που προκάλεσαν συσσώρευση αποβλήτων, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη διαχείρισής τους με τρόπο νόμιμο και ασφαλή για τους πολίτες και το περιβάλλον.