Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016 15:42

Υποψηφίους και θέσεις παρουσίασε η Αγωνιστική Συνεργασία Μηχανικών Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Υποψηφίους και θέσεις παρουσίασε η Αγωνιστική Συνεργασία Μηχανικών Πελοποννήσου

Τους υποψηφίους, που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού για τιε εκλογές της Κυριακής, καθώς και τις θέσεις ανακοίνωσε η Αγωνιστική Συνεργασία Μηχανικών Πελοποννήσου.

Συνοπτικά οι θέσεις του συνδυασμού:

"Στην συνεχή και άκρως αρνητική οικονομική συγκυρία των τελευταίων έξι ετών στη χώρα μας, η οποία έχει γονατίσει στην κυριολεξία τους διπλωματούχους μηχανικούς όσο κανέναν άλλο κλάδο της ελληνικής οικονομικής ζωής, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας οφείλει, όσο ποτέ άλλοτε, να εκπληρώσει στο ακέραιο το σκοπό του.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΤΕΕ, σκοπός του είναι η «προαγωγή της επιστήμης στους τομείς που σχετίζονται με την ειδικότητα των μελών του, της τεχνικής και της τεχνολογίας γενικά και την αξιοποίησή τους για την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας στο πλαίσιο των αρχών της αειφορίας και της προστασίας του περιβάλλοντος».

Σημαντική προϋπόθεση για την επίτευξη των σκοπό αυτού είναι η αξιοποίηση όλων των διπλωματούχων μηχανικών μελών του ΤΕΕ, μέσω της συνεχούς προσπάθειας διεύρυνσης των γνώσεων τους με ουσιαστικές διαδικασίες συνεχούς εκπαίδευσης και ενημέρωσης. Με στόχο την καλλιέργεια στα μέλη του κριτικής και εποικοδομητικής σκέψης, οι βάσεις της οποίας έχουν ήδη αναπτυχθεί στα πολυτεχνεία και τις πολυτεχνικές σχολές. 

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ έχει ως στόχο την λειτουργία του Περιφερειακού Τμήματος ως Επιμελητηρίου όλων των μηχανικών, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Πρέπει να γίνει σαφές ότι τα όργανα του ΤΕΕ αποτελούν θέσης ευθύνης για την προάσπιση των συμφερόντων τόσο των μελών του όσο και της κοινωνίας. Δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση καρέκλες εξυπηρέτησης μικρότερων ή μεγαλύτερων συμφερόντων. Τα μέλη των οργάνων του ΤΕΕ οφείλουν να λειτουργούν ως εκπρόσωποι των μηχανικών και όχι ως αλαζόνες καρεκλοκένταυροι.

Ενδεχομένως τα παραπάνω να θεωρηθούν από ορισμένους ως αοριστολογίες ή ακόμα και κλασικός ξύλινος προεκλογικός λόγος. Δεν είναι έτσι. Αποτελούν τα θεμέλια ενός σταθερού και δυναμικού οικοδομήματος που θα μπορεί να φιλοξενήσει το σύνολο των διπλωματούχων μηχανικών όλων των ειδικοτήτων, αυτοαπασχολούμενων, μισθωτών, δημοσίων υπαλλήλων, όπου μέσα από διεπιστημονική συνεργασία, επιμόρφωση, ενημέρωση και συνολική δράση να μπορέσει να οδηγήσει όλους εμάς στην επιστημονική ανάταση την οποία μας έχει εμπιστευτεί η πολιτεία εδώ και έναν περίπου αιώνα. Διότι όλοι είμαστε το ΤΕΕ".

Δείτε τους υποψήφιους και αναλυτικά τις προτάσεις και τον απολογισμό της Αγωνιστική Συνεργασία Μηχανικών Πελοποννήσου

 


NEWSLETTER