Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2017 16:05

Ενα ακόμα κατασχεμένο πλοίο απομακρύνθηκε από το λιμάνι (βίντεο)

Ενα ακόμα κατασχεμένο πλοίο απομακρύνθηκε από το λιμάνι (βίντεο)

Ενα κατασχεμένο πλοίο λιγότερο από χθες στο λιμάνι της Καλαμάτας, καθώς απομακρύνθηκε το σκάφος "Mesogio". Τσιγαράδικο που είχε κατασχεθεί και είχε παροπλιστεί εδώ και πολύ καιρό, προκαλώντας άσχημη εικόνα, ρύπανση και εμπόδια στη λειτουργία του λιμανιού.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας Χάρης Βγενής εκτίμησε ότι πριν το φετινό καλοκαίρι θα έχουν απομακρυνθεί όλα τα κατασχεμένα και θα έχει καθαρίσει το λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Οσον αφορά τη χθεσινή επιχείρηση, ο νέος ιδιοκτήτης του πλοίου "Mesogio", η εταιρεία "Σπανόπουλος Ιγνάτιος Ναυτιλιακή Εμπορική και Τεχνική ΑΕ" που πλειοδότησε σε δημοπρασία στον ΟΔΔΥ με 30.100 ευρώ, χθες με τη βοήθεια λάντζας το απομάκρυνε με προορισμό την Ελευσίνα. Το πιθανότερο είναι να καταλήξει στην Αττάλεια της Τουρκίας, για "κόψιμο", για παλιοσίδερα. 

Για το πλοίο "GENC 3", ο κ. Βγενής ενημέρωσε ότι στα τέλη Φεβρουαρίου θα γίνει δίκη που θα αποδώσει ή όχι σε ναυτιλιακή εταιρεία την ιδιοκτησία του και στη συνέχεια θα είναι δυνατή η απομάκρυνσή του.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου εξέφρασε ευχαριστίες προς το διευθυντή του ΟΔΔΥ Γιάννη Χριστόπουλο, το διευθυντή του Τελωνείου Καλαμάτας Γιάννη Κάββουρα και το λιμενάρχη Καλαμάτας - πλοίαρχο ΛΣ Παναγιώτη Μποτίνη, για τη συμβολή τους στην απομάκρυνση του "Mesogio" και των άλλων πλοίων που θα ακολουθήσουν.