Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017 17:41

Επιτυχημένη ημερίδα παιδοδοντίας από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας και φέτος στις 21 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο "Pharae Palace" στην Καλαμάτα ημερίδα παιδοδοντίας με τίτλο «Θεραπευτική αντιμετώπιση οδοντικού τραύματος νεογιλών και μονίμων προσθίων δοντιών στην παιδική και εφηβική ηλικία». 

Το οδοντικό τραύμα είναι μία κατάσταση στην οποία ο οδοντίατρος καλείται να αντιμετωπίσει εκτός από το παιδί και τον πανικό πολλές φορές του γονέα - κηδεμόνα. Η αντιμετώπισή του είναι τις περισσότερες φορές καθοριστικής σημασίας για την πορεία της κατάστασης των δοντιών και των άλλων ιστών του στόματος. Σκοπός του οδοντιάτρου είναι να μείνουν τα δόντια στο στόμα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ειδάλλως μπορεί να επηρεαστεί η σωματική και ψυχική υγεία του παιδιού.

Ο κύκλος σεμιναρίων με θέμα την Παιδοδοντιατρική ξεκίνησε πέρυσι τον Ιανουάριο με διήμερο Παιδοδοντιατρικής και πρόληψης με θέμα: "Ημερίδα εκπαίδευσης οδοντιάτρων και εκπαιδευτικών στο πρόγραμμα αγωγής στοματικής υγείας στην προσχολική ηλικία με τη μέθοδο της βιωματικής μάθησης" και "Ημερίδα για οδοντιάτρους και παιδιάτρους".    

Τα σχόλια από πλευράς των συμμετεχόντων ήταν εγκωμιαστικά και το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη χρονιά με θέμα που θα ενδιαφέρει και τους παιδιάτρους.