Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017 10:06

Αγρότες με αυγά κατά της Εφορίας στην Καλαμάτα (βίντεο)

Αγρότες με αυγά κατά της Εφορίας στην Καλαμάτα (βίντεο)

Την Εφορία Καλαμάτας απέκλεισαν χθες Παρασκευή με τρακτέρ και αγροτικά, από τις 12 έως τις 2.30 το μεσημέρι, αγρότες - μέλη των Αγροτικών Συλλόγων Μεσσήνης και Χανδρινού.

Από τη 1.40 μ.μ. στην κινητοποίηση μετείχαν και Μανιάτες που αποχώρησαν από τον αποκλεισμό του Δασαρχείου, και όλοι μαζί φώναξαν συνθήματα υπέρ των αγροτών και κατά των δασικών χαρτών κι όλων των άλλων μέτρων που πλήττουν τον αγροτικό τομέα. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους πέταξαν μάλιστα αυγά σε τοίχο και τζαμαρία του κτηρίου της Εφορίας.

Συμπαράσταση στους αγρότες, εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων στις ΔΟΥ της Νότιας Πελοποννήσου, εξέφρασε ο Δημήτρης Πράττης, μέλος του Δ.Σ.

Την ερχόμενη Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, αγρότες από τη Μεσσήνη και την Πυλία θα μετάσχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Για το συλλαλητήριο της Τρίτης οι Αγροτικοί Σύλλογοι Μεσσήνης και Χανδρινού δηλώνουν ότι «συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Με τη μαζική μας μετακίνηση να δώσουμε το μήνυμα σε όλους ότι η μικρομεσαία αγροτιά δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται μέχρι να ικανοποιηθεί και το τελευταίο από τα αιτήματα επιβίωσης που έχουμε θέσει».

Πούλμαν θα αναχωρήσουν από Μεσσήνη στις 8.30 το πρωί, από το Δημαρχείο της πόλης, και από το Χανδρινού στις 8 το πρωί.

• Την Παρασκευή το απόγευμα και πάλι για 2,5 με 3 ώρες αγρότες από τη Μεσσήνη με λίγα τρακτέρ έκλεισαν τη γέφυρα στον Πάμισο. Το ίδιο ενδέχεται να κάνουν σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή.