Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 18:02

Εξαγριωμένοι στις Ράχες με τη χωματερή στο Αλιμάκι 

Γράφτηκε από τον
Εξαγριωμένοι στις Ράχες με τη χωματερή στο Αλιμάκι 

«Αυτή η κατάσταση με τα σκουπίδια στη χωματερή στο Αλιμάκι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο» διαμήνυσε χθες στο δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα αντιπροσωπεία κατοίκων από το χωριό Ράχες.

Μάλιστα επισκέφθηκαν και ενημέρωσαν και την αντεισαγγελέα Κυπαρισσίας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και όπως δηλώνουν είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, κλείνοντας ακόμη και το δρόμο που οδηγεί στη χωματερή.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι εξαγριωμένοι καθώς στη συγκεκριμένη χωματερή καταλήγουν σήμερα όλα τα σκουπίδια του Δήμου Τριφυλίας, όγκος πολλαπλάσιος από ό,τι πριν μερικούς μήνες, καθώς εκεί πήγαιναν μόνο τα σκουπίδια της Δ.Ε. Κυπαρισσίας. Από την άλλη βλέπουν ότι έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ που υπήρχε εδώ και χρόνια και ότι ακριβώς δίπλα έχει δημιουργηθεί ένας νέος χώρος απόθεσης απορριμμάτων, για τον οποίο όπως λένε δεν υπάρχει καμία άδεια και ούτε προβλέπεται αποκατάσταση. Βλέποντας όλα αυτά, αλλά και το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί καμία λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων, η υπομονή τους έχει εξαντληθεί και πλέον δηλώνουν αποφασισμένοι να μην ανεχθούν άλλο την κατάσταση.

Στη χθεσινή συνάντηση που είχαν με τον δήμαρχο του επισήμαναν τα προβλήματα αυτά και ζήτησαν να σταματήσει άμεσα ο δήμος να ρίχνει σκουπίδια σε διπλανό χώρο από τον υπάρχοντα ΧΑΔΑ, να μην δημιουργηθεί δηλαδή ένας νέος ΧΑΔΑ. Υπογράμμισαν ότι ο χώρος όπου καταλήγουν σήμερα τα σκουπίδια δεν έχει καμία άδεια και τόνισαν ότι ο δήμος θα πρέπει να βρει λύση για το τι θα κάνει με τα σκουπίδια. Οπως είπαν το πρόβλημα είναι μεγάλο καθώς και ο όγκος των σκουπιδιών είναι πολύ μεγαλύτερος -αφού είναι όλου του δήμου- από αυτόν που παλιότερα κατέληγε στη συγκεκριμένη χωματερή. 

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας όπου ενημέρωσαν την αντεισαγγελέα για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή, χωρίς όμως να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά.

Ωστόσο οι κάτοικοι φαίνεται ότι είναι αποφασισμένοι να μην μείνουν μόνο σε αυτές τις διαμαρτυρίες. Την Τετάρτη που έχει προγραμματιστεί Δημοτικό Συμβούλιο θα παρευρεθούν εκεί προκειμένου να θέσουν το ζήτημα και όπως έλεγαν χθες είναι αποφασισμένοι για δυναμικές κινητοποιήσεις κλείνοντας ακόμη και τον μοναδικό δρόμο που οδηγεί στην χωματερή και διέρχεται από το χωριό τους.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER