Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011 21:38

Εισιτήριο διαρκείας για αρχαιολογικούς χώρους σε Μεσσηνία και Λακωνία

Γράφτηκε από την

Με ένα εισιτήριο διάρκειας 7 ημερών που θα ισχύσει από την άνοιξη, θα μπορεί το κοινό να επισκέπτεται τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, όχι μόνο της Αθήνας, αλλά και της Μεσσηνίας και της Λακωνίας και άλλων περιοχών της χώρας.
Σύμφωνα με την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου θεσπίζονται ενιαία εισιτήρια σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, σε ολόκληρη τη χώρα, που περιλαμβάνουν ακόμα και επταήμερες πολιτιστικές διαδρομές.
Ετσι, 6 και 3 ευρώ θα κοστίζει η επταήμερη πολιτιστική διαδρομή που θα περιλαμβάνει τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο του Μυστρά και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης, με δωρεάν επισκέψεις στην Αρχαιολογική Συλλογή της Μονεμβασιάς και στο Μουσείο Πύργου Πικουλάκη στην Αρεόπολη.
Αντίστοιχα, το επταήμερο εισιτήριο στο Ανάκτορο του Νέστορα, στον Αρχαιολογικό Χώρο και στο Μουσείο της Μεσσήνης θα κοστίζει 8 ευρώ (3 ευρώ το μειωμένο) και θα περιλαμβάνει επίσης δωρεάν επίσκεψη στο Νιόκαστρο Πύλου, στις εκθέσεις των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΤ και στον Αρχαιολογικό Χώρο Περιστεριάς.
Στόχος της θέσπισης των ενιαίων εισιτηρίων είναι να ενισχυθεί το τουριστικό ενδιαφέρον και η επισκεψιμότητα, με εισιτήρια προσιτά, μεγαλύτερα της μίας ημέρας.